La Guàrdia Civil ha detingut un noi de 25 anys Calahorra (La Rioja) que s'ha convertit en assessor de criptomonedes per estafar als clients. Ha aconseguit robar més de 300.000 euros en bitcoins. En total, hi ha dues víctimes d'aquest jove i no descarten que n'hi hagi més. No té cap antecedent i, després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten al maig de l'any passat, quan una de les víctimes va demanar assessorament per la compra de criptomonedes. Va ser llavors quan aquest jove de 25 anys va oferir els seus serveis com a assessor i va aconseguir treure-li 253,57 Bitcoin Cash (BCH), que en aquell moment estaven valorats en 316.581 euros

El presumpte estafador té 25 anys i no té cap antecedent

La víctima ho va denunciar el febrer d'aquest 2022 i la Guàrdia Civil va obrir una investigació i van descobrir que el presumpte autor dels fets era un veí de La Rioja: té 25 anys, és de nacionalitat espanyola i no té cap antecedent.

Segons aquesta investigació, el presumpte estafador va aconseguir les claus d'accés al compte de criptomonedes de la víctima i li va robar tots els diners i no descarten que hi hagi més víctimes.

Hi ha una altra víctima: li va sostreure més de 10.000 euros

Els agents van poder descobrir que l'octubre del 2020 havia estafat a una altra víctima amb el mateix modus operandi i, presumptament, li va sostreure 10.258 euros en criptomonedes. El jove de 25 anys és de La Rioja i ha estat detingut a Calahorra, un municipi de 23.000 habitants de La Rioja.

Guardia Civil / Europa Press
La Guàrdia Civil ha detingut un noi de 25 anys acusat d'haver estafat més de 300.000 euros en criptomonedes a La Rioja / Europa Press

En llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici

El presumpte estafador, detingut en el marc de l'operació Exora, ja ha passat a disposició judicial i ha quedat en llibertat amb càrrecs fins que se celebri el judici. Podria ser condemnat per dos delictes: un d'estafa i un altre de descobriment i revelació de secrets.