Un hospital de Nova York ha estat acusat d'estafar als seus pacients després que s'hagi descobert que cobraven fins a 2.600 euros per fer-se una prova PCR.

Proves PCR de 2.600 euros a Nova York

Un hospital de la ciutat de Nova York ha estat acusat d'estafar als seus pacients després que el New York Times publiqués una informació en què afirma que el centre Lenox Hill, a Manhattan, va arribar a cobrar fins a 2.600 euros per una prova de detecció del coronavirus.

El preu supera 30 vegades el valor de mercat que tenen actualment aquestes proves, però el centre justifica el cost afirmant que la suma inclou els serveis derivats de la realització del test, com pot ser l'estada a la sala d'espera.

La majoria dels pacients que es van sotmetre a la prova de detecció de virus en aquest centre de Manhattan, ho van fer atrets per un rètol a prop de l'hospital que convidava a acudir a realitzar-se el test.

Però, tal com pública Independent, aquestes persones desconeixien els costos addicionals que se'ls cobraria.

Estafa amb les PCR

Després de ser informats dels preus desorbitats de la prova, molts pacients afirmen sentir-se "estafats" i han reclamat explicacions a l'empresa que, d'altra banda, també aplica tarifes abusives en altres centres.

Prueba PCR / EFE

Un hospital de Nova York cobra 2.600 euros per una prova PCR, els pacients se senten estafats / EFE

Tot i que per a la majoria de persones aquestes proves no van tenir un cost directe, ja que ho tramitaven a través d'assegurances, molts es queixen dels efectes negatius que l'estafa pot tenir en el llarg termini portant a un encariment de les tarifes de les empreses asseguradores.

L'empresa excusa i al·lega costs addicionals com la sala d'espera

Per la seva part, el servei de relacions públiques de l'hospital asseguren que les persones que decidien sotmetre's a la prova estaven informats "en tot moment" dels costos del servei. 

Barbara Osborn, corresponsable de comunicació es justificava així fent referència a les condicions de les assegurances als EUA:

"És important tenir en compte que els pagaments que rebem es basen en les tarifes obligatòries o les tarifes de pagament negociades amb les asseguradores comercials".

Tot i les explicacions, la informació revelada per The New York Times ha causat una gran onada d'indignació a la ciutat i al país que ara afronta a tota velocitat el procés de vacunació després d'haver estat una de les nacions més colpejades pels efectes de la pandèmia.