Els Mossos d'Esquadra han detectat una nova estafa. El passat 15 de març es va detenir una dona, de nacionalitat espanyola i de 54 anys, veïna de Sant Adrià de Besòs, que venia targetes de transport públic de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) falses a meitat de preu. La van detectar uns agents de paisà que patrullaven per Mataró. La dona, que ja està en llibertat, està acusada d'un delicte de falsificació document públic, oficial o mercantil.

El 15 de març al migdia agents de paisà de la comissaria de Mataró van observar com una dona a l'Avinguda Gatassa entregava una targeta de color blanc i verd a una altra dona i que aquesta li donava diners. Als agents els va estranyar aquesta maniobra i van seguir i aturar a la dona que hauria entregat els diners.

Bitllets de l’ATM a meitat de preu

La dona va explicar a la policia que havia comprat una targeta de tren falsificada a una dona que les venia a meitat del preu que marca l'ATM. Va resultar que la venedora feia temps que s'ubicava a l'avinguda Gatassa per oferir aquests títols falsificats de tren a la gent que accedia a l'estació.

Rodalies - Flickr

La dona venia les targetes falses a meitat de preu / ElCaso.cat

Els agents, amb aquesta informació, es van adreçar prop de l'església on es trobava aquesta persona i la van identificar i escorcollar. La dona duia dins la seva bossa de mà 157 bitllets de l'ATM falsos i 84 euros en efectiu. La dona portava títols de transport de diferents zones, que posava a la venda, de manera il·legal, a diferents preus, el 50% del preu marcat oficialment. Els tiquets, tot i que serveixen per validar i poder entrar i sortir de les estacions, a simple vista es veuen que no són de curs legal.

Bandes organitzades de bitllets de trens i metro falsos

Es dóna la circumstància que, també tenia una ordre de recerca i detenció del Jutjat de Mataró per un delicte de falsedat documental. No és el primer cop que es detecten grups organitzats que es dediquen a la producció i venda de bitllets de transport fraudulents.

Va quedar detinguda com a presumpta autora d'un delicte de falsificació de document públic i per l'ordre de recerca i detenció. L'endemà, l'arrestada va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Mataró qui va decretar la seva llibertat amb càrrecs.