Polèmica pels vídeos d'uns policies de Madrid rebentant la porta d'un domicili. El motiu? Al seu interior hi havia catorze joves celebrant una festa il·legal.

Festa il·legal a Madrid

Els fets van passar el 21 de març en un pis del barri de Salamanca de Madrid. Un veí va alertar a la Policia Nacional que s'estava celebrant una festa il·legal i, cap a les 0:50, es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Els policies no es volien identificar

Quan els agents van arribar al pis, es van plantar davant la porta i els van dir als assistents que obrissin la porta i que s'identifiquessin, però ells es van negar. No obstant això, tal com es pot veure al vídeo, una noia, des de dins del pis, els demana que s'identifiquin i els diu que per entrar a casa seva necessiten una ordre judicial que no tenien.

No tenien cap ordre judicial per entrar

"Vostès segueixin. Estan intentant forçant una porta sense cap ordre judicial i no s'han identificat. El que esteu fent és ridícul", comenta una de les joves al vídeo, que és estudiant de Dret. Després de demanar-li diverses vegades, un dels agents li diu el seu número d'identificació i segueixen insistint que obrin la porta, però ells es neguen.

 

Finalment, tot i que presumptament els agents no tenien cap ordre judicial, van entrar a l'interior de l'habitatge i van poder comprovar que hi havia 14 persones celebrant una festa il·legal i, nou d'elles, van ser detingudes per un delicte greu de desobediència a l'autoritat.

El vídeo ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i ha generat molta polèmica, ja que algunes persones consideren que ha estat una actuació desproporcionada per part dels policies. Així i tot, la majoria d'experts coincideixen en el fet que els agents no han actuat correctament.

 

Els advocats en contra l'actuació policial

"El delicte flagrant autoritza la policia a entrar en un domicili sol si hi ha necessitat d'intervenció urgent per a evitar la consumació del delicte o la desaparició dels efectes d'aquest. Si el delicte flagrant és la desobediència per la negativa a identificar-se no hi ha urgència, la consumació ja s'ha produït i no pot evitar-se, i no hi ha efectes del delicte que puguin desaparèixer. Per tant, em reafirmo. Delicte de violació de domicili en concurs amb delicte de danys per destrossar la porta", explica José María de Pablo, un advocat penalista que ha compartit la seva opinió dels fets al seu compte de Twitter.