Carlos I., Míster Toledo 2022, i el seu germà bessó, de 25 anys, han estat detinguts per una estafa de més de mig milió d'euros a Amazon. Segons la investigació de la Policia Nacional, aquests dos joves eren els organitzadors d'una de les xarxes d'estafes d'internet més grans d'Espanya.

A part del Carlos i el seu germà, han detingut altres 23 persones per la seva presumpta implicació en aquesta estafa. El Míster Toledo era el cap de la trama i s'encarregava de liderar l'estafa i de pensar-la al detall per evitar ser enxampats, però finalment, l'han arrestat.

Carlos I., el líder de l'estafa d'Amazon

Carlos I. és llicenciat en dret i en administració d'empreses i treballa com a consultor, però en el seu temps lliure, juntament amb el seu germà Jorge, presumptament, era l'encarregat de liderar aquesta gran estafa en cadena. Tots dos vivien al barri d'Hortaleza de Madrid.

Ell i el seu germà son de nacionalitat espanyola, com la majoria d'integrants d'aquesta gran estafa, que tenen entre 25 i 35 anys; excepte un home de Cuba i un altre de Veneçuela. Cap d'ells té antecedents penals i se'ls ha arrestat per, presumptament, formar part d'una trama d'estafa a Amazon.

Tot va començar el gener de l'any passat, quan la gran plataforma de compres online va posar una denúncia a la Policia Nacional. Els agents han tardat un any i mig a resoldre el cas, ja que ho tenien tot completament organitzat: havien creat més de 500 comptes d'Amazon falsos.

El modus operandi de l'estafa de Míster Toledo 2022

Amb aquests comptes, compraven ordinadors i objectes electrònics cars i, posteriorment, demanaven una devolució dient que el producte no havia arribat o que estava defectuós. No donaven mai la direcció de casa seva, anaven sempre a punts de recollida d'Amazon per no deixar cap mena de rastre. 

Míster Toledo i el seu bessó revenien els objectes robats per Wallapop

La política de devolució d'Amazon és molt flexible la primera vegada i, per aquest motiu, tenien tants usuaris diferents. No obstant això, en realitat, sí que havien arribat les comandes i, quan rebien els diners del reembossament, revenien els productes per Wallapop. Tot i l'extrema planificació de l'estafa, els han acabat enxampant en el marc de l'operació Twins i podrien enfrontar-se a una pena de molts anys de presó per un presumpte delicte d'estafa.