Els Mossos d’Esquadra han resolt un nou cas de robatori de mercaderies d’Amazon per part dels repartidors d’aquesta gran cadena de venda per internet. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, agents de la Unitat d’Investigació (UI) de la comissaria de Mollet del Vallès investigaven el robatori, en tres tandes, de mercaderia que havia de ser repartida per Amazon i que tenia un valor de 122.000 euros, sobretot, en productes de tecnologia i electrònica. Els fets es van registrar entre el 24 de novembre i els 6 de desembre de 2021 i s’ha pogut resoldre ara, després de poder detenir un home d’uns 35 anys i nacionalitat romanesa, un dels conductors contractats per les empreses que s’encarreguen de la logística del gegant d’internet.

La denúncia la va presentar el responsable de seguretat de l’empresa Amazon a Martorelles, assegurant que van patir el furt de material en tres dies diferents, en tres transports diferents entre els diversos magatzems d’Amazon a la zona del Vallès. Segons va explicar l’encarregat de la seguretat interna, la càrrega que sortia d’Amazon arribava al seu destí manipulada i havien desaparegut alguns productes, que mai van poder arribar a casa dels clients i que l’empresa no podia arribar a acreditar on desapareixien.

Els Mossos van recordar un cas semblant

Quan la denúncia va arribar als investigadors van torbar moltes similituds amb un cas semblant, també denunciat per Amazon, en el qual els conductors d’una de les empreses de transport contractades per fer el repartiment manipulaven els precintes del remolc per tal d’accedir a la mercaderia i quedar-se amb part dels productes. Després tancaven de nou el vehicle i col·locaven de nou un precinte per entregar la mercaderia a destí sense aixecar la llebre. Com que el remolc entrava de nou als magatzems amb el precinte, feia imaginar als seus receptors, que s’entregava complet, però quan l’obrien i buidaven la càrrega, sempre faltaven productes. 

Amazon - Robatori Mollet del Vallès

El repartidor ha robat productes per valor de 122.000 € dels camions que havia de traslladar entre magatzems d'Amazon / Cedida

Els Mossos van poder confirmar que es tractava del mateix modus operandi i van poder fer gestions per identificar el conductor dels tres transports en els quals es va trobar a faltar mercaderies, podent-lo arribar a detenir el passat 22 de febrer. Com els altres companys seus, amb qui comparteix nacionalitat, també obria el camió en una zona apartada, entre el magatzem d’origen i el magatzem de destí, es queda part de la càrrega, i després el tornava a tancar i feia l’entrega del remolc. 

El lladre, en llibertat amb càrrecs

L’home, Bogdan Petru B., va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs. No s’ha pogut recuperar la mercaderia que, presumptament, havia furtat dels tres transports que va fer i que segons l’empresa Amazon, tenen un valor aproximat de 122.000 euros. 

En el cas dels tres conductors, contractats per una empresa que dona el seu servei a Amazon, es va arribar a poder acreditar que havien furtat 133.000 euros, una quantitat semblant a la qual ell sol, ara, i sempre segons la versió de la policia, ha pogut fer desaparèixer i col·locar, presumptament, al mercat negre.