L'esport femení està creixent a passos gegantescos, prova d'això és la recent venda d'entrades per al partit de quarts de final de la Champions League entre Reial Madrid i Barça, que ja ha assolit les 70.000 assistents que aniran al Camp Nou per veure aquest clàssic.

Tot i això, el futbol femení encara és molt lluny si parlem de les xifres i inversió econòmica. Esports com el tenis, el bàsquet, el bàdminton, la gimnàstica o el golf tenen una base més sòlida de públic i patrocinadors, per la qual cosa les seves atletes solen guanyar més diners.

De fet, algunes d'elles són en la llista que publica la revista Forbes en la qual parlen dels esportistes més ben pagats del planeta. Aquest rànquing està liderat per l'irlandès Conor McGregor (180 milions d'euros) i completen el podi Leo Messi i Cristiano Ronaldo.

Les atletes femenines més ben pagades

Recentment Forbes ha fet un llistat en el qual es mostren els ingressos que han tingut les atletes més ben pagades del món el 2021. No hi ha sorpresa en la primera posició que ocupa Naomi Osaka, la tenista japonesa guanya uns 50 milions d'euros. És reeixida en la pista i fora d'ella. De fet, en el rànquing general estava en la dotzena posició.

Completen el podi les germanes Williams, Serena en segona posició amb 40,1 milions d'euros i Venus amb 11,3 milions d'euros. Hi ha un salt enorme entre les dues, però és que la carrera de Serena ha estat clarament superior a la de la seva germana gran. Ha guanyat molts més títols i continua sent una de les tenistes més temudes del circuit de la WTA.

Muguruza EP

Garbiñe Muguruza / Europa Press

La gimnasta Simone Biles, protagonista en els últims Jocs Olímpics de Tòquio, és la quarta de la llista. La nord-americana és una icona publicitària i mediàtica enorme i les marques volen col·laborar amb ella pel seu èxit en el seu esport i els valors que ha mostrat fora dels recintes esportius. Va guanyar 8,8 milions d'euros el 2021.

La cinquena posició l'ocupa una esportista espanyola. Garbiñe Muguruza ha aconseguit consagrar-se com una de les millors tenistes del món i competeix habitualment pels títols més importants. Encara que ha estat una cosa irregular en la qual a títols es refereix, és una gran icona mediàtica. Els seus guanys publicitaris són de 6 milions d'euros i en total va ingressar uns 7,7 milions d'euros l'últim any.

El mercat asiàtic i oceànic

La popularitat dels esports és extremadament variant i depèn de molts factors tradicionals, socials i econòmics. El sisè lloc d'aquesta llista l'ostenta la golfista sud-coreana Jin Young Ko. Que va ingressar uns 7,5 milions d'euros durant el 2021.

L'estrella del bàdminton P.V. Sindhu es cola en la llista i aconsegueix la setena posició. L'índia és tota una estrella al seu país, es va convertir en la primera dona de la història de l'Índia en guanyar dues medalles olímpiques i la seva popularitat va créixer enormement. Aquest últim any va ingressar 200.000 euros per mèrits esportius i 7 milions per contractes publicitaris.

La nord-americana Candance Parker tanca la llista en la desena posició. És la jugadora de bàsquet que més diners han guanyat l'últim any i entren en un rànquing que dominen les tenistes. La jugadora de Chicago Sky va guanyar l'any passat uns 5 milions d'euros.