Un error burocràtic entre la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra per identificar un cadàver d'un desaparegut a Figueres (Alt Empordà) ha tardat vuit mesos a resoldre's. La troballa podria amagar un crim: els familiars del desaparegut demanen que s'investiguin les estranyes circumstàncies en les quals ha estat trobat el cos.

Rachid Benali va desaparèixer fa un any a Figueres

Els fets es remunten al 29 de desembre de l'any passat quan va aparèixer un cadàver al mar. La investigació va quedar en mans de la Guàrdia Civil, que no va aconseguir identificar el cos.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra tenien una investigació oberta per esbrinar on estava el Rachid Benali, un jove de 29 anys de Figueres (Alt Empordà), que va desaparèixer el 13 de desembre de l'any passat.

Dues investigacions paral·leles: la de la Guàrdia Civil i la dels Mossos d'Esquadra

La Guàrdia Civil va intentar esbrinar de qui era el cos, però no els havia arribat la informació de què el Rachid estava desaparegut. Així doncs, van centrar la investigació en altres persones desaparegudes per aconseguir identificar el cos sense saber el fet que aquest veí de Figueres estava desaparegut.

Els Mossos d'Esquadra, durant molts mesos, sense saber que el Rachid estava mort, van intentar buscar-lo a tot arreu intentant aconseguir pistes per esbrinar on s'amagava. Van buscar-lo a tot arreu excepte al dipòsit de cadàvers on estava el cos d'aquest jove de 29 anys, segons explica El Punt Avui.

Vuit mesos més tard, aconsegueixen localitzar el cadàver del desaparegut

Els Mossos d'Esquadra també van agafar empremtes dactilars als familiars del desaparegut el mes de maig del 2021 i no va ser fins tres mesos més tard quan la Guàrdia Civil va accedir als arxius de la Policia Nacional on s'emmagatzemen aquestes dades d'ADN i van descobrir que hi havia grans coincidències entre les empremtes del cadàver i la dels familiars del Rachid.

Va ser en aquell moment quan es van lligar caps i es van creuar les investigacions dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil i van esbrinar que el cadàver trobat al fons del mar era de Rachid Benali, avança El Punt Avui.

Els familiars demanen que s'investigui la mort del desaparegut: pensen que l'han assassinat

Com que la Guàrdia Civil en el seu moment no va poder identificar el cadàver, el mes d'abril el va ser enterrat en un nínxol. Així doncs, quan els familiars del Rachid van saber que aquell cadàver era el del jove, van demanar que l'exhumessin per tal de poder-lo acomiadar amb dignitat.

La família del jove pensa que l'han assassinat i han demanat que s'obri una investigació per esclarir les circumstàncies en les quals va morir, ja que el resultat de l'autòpsia va ser "mort indeterminada" i, a més a més, calia fer més proves per esbrinar si va morir dins o fora del mar. Així doncs, els familiars del jove volen que es faci justícia i que s'investigui al detall com i per què ha mort l'home, perquè pensen que es troben davant d'un crim.