Mor Miguel Salís, un dels cofundadors de Jazztel, intoxicat a casa seva a la Vall d'Aran. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació, però tot apunta que es tracta d'un accident per una mala combustió de la caldera.

Dues persones intoxicades en una casa a Naut Aran

Els fets han passat aquest dissabte a la tarda a Naut Aran, un municipi a prop de Vielha. Tot va començar quan Emergències 112, cap a les 14:00, va rebre una trucada d'alerta: els avisaven de què hi havia dues persones inconscients a l'interior del domicili.

Immediatament, els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), es van traslladar fins al lloc dels fets i van poder comprovar que hi havia dues persones ferides: una dona de 40 anys i un home de 63 anys, que els van traslladar fins a l'hospital Espitau dera Val d'Aran de la capital de la comarca.

Mort accidental per intoxicació de monòxid de carboni

No obstant això, malgrat els esforços dels sanitaris, no van poder fer res per salvar-li la vida a l'home i va acabar morint. La dona va ser traslladada al centre mèdic Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) amb un pronòstic greu i, actualment, continua ingressada.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets i, tot i que no descarten cap hipòtesi, tot apunta que es tracta d'una mort accidental per intoxicació de monòxid de carboni, coneguda popularment com 'la mort dolça', ja que  aquest tipus d'intoxicació provoca una sensació de somnolència i, posteriorment, la mort sense patiment.

Miguel Salís era un dels fundadors de Jazztel

Així doncs, la hipòtesi amb la qual treballen els policies és que hi ha hagut una fuita de monòxid de carboni per una mala combustió de la caldera. De moment, no ha transcendit la identitat de la dona ferida, però si que ha transcendit la de l'home mort: es tracta de Miguel Salís, un home molt conegut als Pirineus, ja que és un dels cofundadors de la companyia Jazztel.

Però Miguel Salís no només és conegut per haver fundat aquesta companyia empresa de telecomunicacions. També era el conseller delegat d'Eolia Renovables i vicepresident de Ya.com.

Ambulancia SEM / Carles Palacio

Mor Miguel Salís, el fundador de Jazztel, intoxicat amb monòxid de carboni a la Vall d'Aran: els Mossos d'Esquadra ho investiguen / Carles Palacio

"Ha mort el meu millor amic i soci, el gran Miguel Salís, amb qui vaig fundar Jazztel"

"Ha mort el meu millor amic i soci, el gran Miguel Salís, amb qui vaig fundar Jazztel, Ya.com, Eolia Renovables i Barter, Va morir per un tràgic accident per una fuga de gas a Baqueira. Sense el Miguel la nostra vida no serà la mateixa", explica Martin Varsavsky en una publicació al seu compte de Twitter, on ha lamentat la mort del seu amic.