La Guàrdia Civil enxampa un "sorteig de coca" a Los Alcores, Sevilla. Amb la participació d'un euro, se sortejava un gram de cocaïna que es guanyava si la papereta coincidia amb la terminació del cupó de l'ONCE.

"Sorteig de coca" a Sevilla

La Guàrdia Civil ha localitzat a Los Alcores, Sevilla, una cartolina amb les anotacions d'un "sorteig de coca" en la qual per la participació d'1 euro sortejaven 1 gram de cocaïna vinculat a la terminació del cupó guanyador de l'ONCE del dia 12 de març.

Cocaina Barcelona

Per cada euro apostat es podia aconseguir un gram de cocaïna amb la terminació del cupó guanyador del sorteig de l'ONCE / EFE

El descobriment s'ha produït en una operació en què s'han desmantellat cinc punts de venda de droga a la localitat, dos d'ells situats a prop de centres escolars, i s'han detingut deu persones que es dedicaven a la venda al detall de cocaïna, heroïna, rebujado o rebujito (barreja de cocaïna i heroïna), haixix i marihuana.

Grams de cocaïna amb terminació de l'ONCE

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, la venda de la droga es feia tant a l'interior dels domicilis, com a la via pública.

Un dels punts està al costat d'una escola de primària i un altre al costat d'un institut d'ensenyament secundari i se sospita que subministrava haixix als estudiants.

Les molèsties als veïns feia mesos que augmentaven, produint-se altercats greus entre compradors i venedors, fent servir en alguns casos arma blanca.

Tràfic de drogues al costat d'escoles i instituts

Les tasques d'investigació de la Guàrdia Civil s'han vist dificultades per l'acumulació de delictes i la distribució arreu de la localitat dels punts de venda, així com les entrades i sortides dels acusats de la presó.

Els principals sospitosos ja havien estat detinguts per tràfic de drogues, receptació, tinença d'armes i organització criminal l'any 2019 i, després de tres mesos empresonats, van ser posats en llibertat.

Després de diversos mesos d'investigació, va ser desplegat un dispositiu de 42 agents per a l'entrada i registre en cinc habitatges, quatre en El Viso del Alcor i un a Mairena del Alcor, on van ser detingudes deu persones. Una d'elles va ingressar a presó de forma preventiva.

També s'han decomissat nombroses dosis de droga preparades per al seu consum immediat, pastilles de metadona, MDMA, una arma curta d'aire comprimit, una defensa de descàrrega elèctrica i diverses armes prohibides, entre altres objectes.