La Policia Nacional desmantella un xalet del barri alacantí del Palamó on hi havia organitzada una baralla de galls amb 27 assistents sense mascareta. Tres d'ells eren nens i a la casa hi havia droga i armes.

Baralles de galls a Alacant

Agents de la Policia Nacional han localitzat en un xalet de barri del Palamó d'Alacant un recinte en què s'organitzaven baralles de galls i en el qual estaven reunides unes 27 persones.

Un avís a través de l'aplicació 'Alertcops' va alertar la Policia de la possible celebració de baralles il·legals de galls en un xalet.

Immediatament, diverses patrulles de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana i de la Unitat Adscrita a la Comunitat Valenciana es van presentar al lloc, on van enxampar 27 persones reunides.

A l'immoble tenien dos galls preparats per a la baralla i un ring construït específicament per realitzar enfrontaments d'aquests animals, que havien estat mutilats per ser més eficients contra els seus contrincants.

Animals mutilats, droga, nens i armes

Un cop es van presentar els agents al lloc, van posar fora de perill als animals i van sancionar als organitzadors i als assistents a l'esdeveniment, ja que cap d'ells portava mascareta ni guardava la distància de seguretat.

Entre les persones reunides hi havia tres nens d'entre 10 i 14 anys, un d'ells amb gran quantitat de diners fraccionats. També es van trobar diverses armes de foc i substàncies estupefaents.

Gallos pelea / Pixabay

A la casa hi estaven preparant una baralla entre dos galls mutilats que havien de lluitar mentre 27 persones sense mascareta assistien a l'esdeveniment / Pixabay

Els galls van ser intervinguts i posats a disposició de la protectora d'animals.

Sobre els promotors de l'esdeveniment, s'ha realitzat un expedient de comunicació a les Conselleries de Joc, Sanitat i Agricultura per sanció.

La investigació continua oberta per intentar localitzar altres llocs on es dugui a terme aquesta activitat il·legal.

En la intervenció s'han aixecat 72 actes per no portar mascareta, no guardar la distància de seguretat i excedir el nombre de persones congregades no convivents. A més, s'han interposat vuit actes per tinença d'armes i substàncies estupefaents, segons ha informat la policia en un comunicat.