La Policia Nacional de Madrid deté a una dona que presumptament va matar la seva filla acabada de néixer fa gairebé nou anys i la va deixar a un abocador.

Mata la seva bebè a Madrid fa nou anys

La Policia Nacional ha detingut avui a una dona que presumptament va assassinar la seva filla bebè i la va deixar al centre de tractament de residus urbans de Valdemingómez, a Madrid.

La dona, de 30 anys i nacionalitat equatoriana, no té antecedents per fets delictius i, després de passar a disposició judicial com a presumpte responsable d'un delicte d'homicidi, el jutge ha decretat el seu ingrés provisional a la presó.

El succés es remunta al 12 de maig de 2012 quan una trucada al telèfon d'emergències 091 va alertar de la troballa del cadàver d'un bebè en una de les cintes transportadores de l'abocador de Valdemingómez de Madrid, on es tracten els residus.

Llença el cadàver a l'abocador i l'enxampen

Fins al lloc es van desplaçar agents de seguretat ciutadana juntament amb membres de la Policia Científica i del Grup d'Homicidis, que es van fer càrrec de la investigació.

Després d'una inspecció ocular tècnic policial i l'autòpsia practicada al cadàver, els investigadors van extreure l'ADN de la bebè i van determinar que la causa de la mort podria ser una asfíxia i un traumatisme cranioencefàlic sever.

Vertedero / Europa Press

Una mare va matar la seva filla acabada de néixer i va llençar el cadàver a un abocador de Madrid / Europa Press

Amb el curs de múltiples indagacions, al novembre de l'any 2020, un informe policial d'ADN va determinar la identitat del pare de la nena.

Amb aquestes dades, els agents van localitzar a l'home i van descobrir que mantenia en aquella època una relació amb una dona amb la qual hauria tingut una filla.

Finalment, els investigadors van identificar a aquesta dona i van procedir a la seva detenció com a responsable del crim.