Detingut un home que distribuïa i intercanviava material amb contingut de pornografia infantil des de l'ordinador de la feina a Rubí, Barcelona. La seva activitat va ser detectada per un innovador sistema suec. Els materials incloïen agressions sexuals a nenes d'entre 7 i 12 anys.

Envia vídeos d'agressions sexuals a nenes a Rubí

La investigació de la Policia Nacional va començar quan el responsable de recursos humans d'una multinacional sueca va denunciar els fets.

L'empleat informava que un dels treballadors de l'empresa a Rubí, Barcelona, havia connectat un pendrive o USB a un dels ordinadors de l'empresa per enviar arxius pedòfils.

Guardia Civil ordenador / Guardia Civil

Detingut per enviar arxius pedòfils des de l'ordinador de la feina i contactar amb altres pedòfils en les seves hores laborals / Europa Press

El material pedòfil va ser detectat de forma immediata gràcies a un programari anomenat Netclean que funciona de forma similar a la d'un antivirus.

El sistema localitza imatges i vídeos que han estat classificats prèviament per la policia sueca com a material d'explotació sexual infantil.

Segons avança el mig El Periódico, es tracta de la primera intervenció en Espanya amb aquest tipus de sistema de detecció d'arxius.

Pedofília des de l'ordinador de la feina

A través dels canals de col·laboració internacional, i per recopilar proves que recolzessin la denúncia interposada, els agents van contactar amb el Centre Nacional de Delictes Informàtics de la policia sueca.

Comprovats els fets, els investigadors van descobrir els enregistraments del detingut, en els que es veien greus abusos sexuals a nenes d'entre 7 i 12 anys.

Persona utilitzant ordinador / Pickpik

El detingut utilitzava un pendrive per entrar al seu ordinador corporatiu i contactar a altres pedòfils i distribuir enregistraments amb abusos sexuals / PickPick

Una vegada identificat l'ordinador des del qual s'havien publicat els vídeos, es va localitzar el presumpte pedòfil, i es van descobrir detalls encara més inquietants.

I és que el detingut, des del seu lloc de treball i durant la seva jornada laboral, accedia de forma habitual a una aplicació de videotrucades, Skype, per contactar amb altres pedòfils amb qui intercanviava fotos i vídeos que contenien explotació sexual infantil.

Fantasieja amb abusar de la seva filla de cinc anys

Per acabar de confirmar els fets, es van realitzar dos registres. El primer al domicili de l'home, on no es van localitzar proves relacionades amb el delicte, ja que evitava fer-ho a casa perquè la seva dona no s'assabentés, segons informa el mitjà citat.

El segon va comptar amb la col·laboració dels responsables de l'empresa i va permetre examinar els equips utilitzats pel detingut en el seu lloc de treball.

I llavors es va localitzar el pendrive o USB que contenia els arxius pedòfils i l'aplicació Skype instal·lada a l'ordinador corporatiu. En les converses registrades en aquesta aplicació de videotrucades, l'home fantasiejava en diverses ocasions amb abusar de la seva pròpia filla, de cinc anys.