Aquest matí s’ha entregat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Lleida l’home que els Mossos tenien assenyalat com l’autor de l’apunyalament mortal que aquest diumenge, al voltant de dos quarts de sis de la tarda va produir-se a les Borges Blanques, a la comarca de les Garrigues. Segons les investigacions que han liderat els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial de Ponent, la baralla en aquest aparcament de l’avinguda de la Sardana de les Borges Blanques es va iniciar per una discussió entre la família de la víctima, d’origen eslovac, i la família del presumpte agressor, d’ètnia gitana.

Borges 3
Imatge de la persona que els Mossos relacionen amb el crim de les Borges Blanques / CME

De fons hi havia el robatori que la família de l’agressor havia fet en una casa aïllada propietat de la víctima. Per tal de parlar-ne i aclarir-ho, segons apunten fonts de la policia catalana, es van citar en aquest punt. L’enfrontament va anar pujant de to fins que l’agressor, que portava amagada l’arma blanca, la va treure i li va clavar com a mínim tres cops a la víctima. Va ser atesa pel seu pare al mateix lloc dels fets i després traslladat al CAP, però per la gravetat de les ferides internes va haver de ser traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va acabar morint després de dues hores.

Es va escapar i s'ha acabat entregant

Els Mossos el tenien identificat i s’havia iniciat un operatiu per localitzar-lo, en pisos ocupats per la seva família. Aquest matí, segons han confirmat fonts de la policia catalana, s’ha presentat voluntàriament a la comissaria i ha quedat detingut per un presumpte delicte d’homicidi. L'home, de 25 anys i nacionalitat espanyola, serà entregat al jutge de guàrdia de Lleida demà o dimecres.

Ocupacions a les Borges Blanques

Arran dels fets d'aquest diumenge, els veïns i el consistori de les Borges Blanques han reclamat més mesures de seguretat per combatre un fet que fa temps que s'ha instal·lat al municipi: les ocupacions il·legals. L'alcaldessa Núria Palau ha demanat una reunió d’urgència amb el conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, per abordar el tema. Les ocupacions, on vivia, també de manera irregular, el detingut, semblen ser el focus de problemes a la capital de les Garrigues, on s’han disparat els robatoris a cotxes i assalts en cases. Precisament un d’aquests robatoris va ser quan es va iniciar l’enfrontament i la baralla mortal d’aquest cap de setmana.