Els Mossos d’Esquadra de Cambrils (Baix Camp) van detenir el passat diumenge un home de 56 anys, acusat d’haver comès dos robatoris amb força, el segon d’ells en grau de temptativa. El presumpte lladre és veí de la urbanització Vilafortuny d’aquesta localitat tarragonina, i va entrar a robar a la mateixa casa, situada a un parell de números de distància del seu domicili, amb només 24 hores de diferència.

Va amagar el botí al seu jardí

El primer robatori va tenir lloc el passat dissabte 18 de març, durant el qual el presumpte lladre va emportar-se un bagul i una bicicleta. L’endemà, al voltant de tres quarts de nou del vespre, el detingut va decidir provar sort novament i va tornar a la mateixa casa. Els inquilins no eren al domicili, però uns altres veïns que passejaven per la zona van trucar als Mossos d’Esquadra alertant que havien vist un home saltant la tanca d’una de les cases de la urbanització.

Una patrulla dels Mossos es va dirigir ràpidament fins al lloc, i van enxampar l'home amb les mans al plat. Els agents, després d'aturar-lo i interrogar-lo sobre què feia en aquella propietat, el van escorcollar. Van trobar les claus del seu vehicle, aparcat només a uns metres. En registrar el cotxe, van trobar al maleter un bagul ple de capses buides de telèfons mòbils, així com uns guants de ciclisme que coincidien amb la marca de la bicicleta sostreta el dia anterior.

L’home va acabar confessant els furts, i va explicar als agents que havia amagat els objectes sostrets al seu jardí, en una casa situada molt a prop de la que va assaltar. El detingut va entregar tot el botí robat a la policia, qui ho va poder tornar als seus propietaris. Per altra banda, l’acusat va passar a disposició judicial del jutjat en funcions de guàrdia de Reus i va quedar posat en llibertat amb càrrecs.

photo 5823159253563718688 y 241 837958 20230321121159 (1)
La bicicleta sostreta durant el primer robatori | Mossos d'Esquadra.