Gran accident a l'AP-7 a l'altura de Bàscara (Alt Empordà). Un home de 88 anys i veí de Vilopriu, J.R.V., ha mort aquest dissabte al vespre després d'entrar amb el seu cotxe contra direcció a l'autopista i xocar contra quatre vehicles més, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Tot apunta que va ser una distracció del conductor d'edat avançada quan es volia incorporar a la via. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a dos quarts de vuit i van desplaçar-se amb vuit patrulles fins al lloc del sinistre, al punt quilomètric 37,4 del municipi gironí. També van traslladar-se sis dotacions dels Bombers de la Generalitat i set unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Un mort i quatre ferits

La policia catalana ha obert una investigació per esclarir com va produir-se la col·lisió entre cinc turismes; un d'ells, el de l'home mort, circulava contra direcció. A conseqüència de l'accident, a més del decés, hi ha quatre ferits: un home en estat greu, que ha estat traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, dues dones menys greus, que també van ser derivades al mateix centre mèdic, i un altre home amb lesions lleus, que ha anat a parar a l'Hospital de Figueres (Alt Empordà).

Les afectacions a l'AP-7 pel xoc múltiple van durar poc més de tres hores. Durant aquest temps van realitzar-se totes les tasques de rescat, atenció mèdica i neteja de les restes dels turismes accidentats. L'autopista va haver de tallar-se a Bàscara en sentit França, tot i que es va desviar el trànsit per la sortida 5. Cap a dos quarts d'onze es va deixar un carril obert per circular i a onze menys deu la situació va normalitzar-se a tota la via. 

Ja són 18 morts en accidents de trànsit a Catalunya

El Servei Català de Trànsit (SCT), a les seves dades provisionals, ha informat que amb aquesta víctima ja són 18 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Poques hores abans, aquest dissabte també, cap a les 14.20 hores, un altre home, de 75 anys, va perdre la vida en un sinistre a l'N-340 a la Ràpita (Montsià) després de xocar amb un camió.