Un home va intentar entrar aquest dijous a l'edifici on es troba la redacció de The New York Times a Manhattan (Nova York, Estats Units). Això no seria notícia o tan sols es tractaria d'un aldarull si no fos perquè va accedir empunyant una destral i un ganivet. Després d'aquesta escena, va exigir parlar amb "la secció de política", segons ha avançat el New York Post de fonts policials. No obstant això, i tot i que podria haver derivat en una reducció preventiva o en actes violents no va haver-hi cap "baralla", ja que l'individu va entregar el ganivet al personal de seguretat de l'edifici per poc després ser portat directament a un hospital per ser avaluat.

Violència contra els periodistes als Estats Units

L'home va demanar parlar amb els periodistes de la secció de política, tot i que no sembla que demanés per una persona concreta. "Amb ganivet a la mà i un animal de peluix a l'altra" va introduir-se l'atacant a la recepció del diari novaiorquès, segons ha apuntat un portaveu de la Policia de Nova York després dels fets, qui també ha assegurat que portava una destral sense més informació sobre com la empunyava. 

La violència contra els periodistes als Estats Units ha anat en augment els últims anys i s'han situat en el focus de les crítiques. El moment amb més tensió es va donar, potser, amb l'assalt al Capitoli el 6 de gener de 2021, durant els últims dies de legislatura de Donald Trump després de perdre les presidencials americanes, fins ara, amb en Joe Biden a la presidència de la superpotència, i els atacs han continuat. De fet, segons ha explicat el diari The Hill, un funcionari electe de Las Vegas (Nevada) va matar, presumptament, un periodista amb diverses punyalades després que aquest publiqués articles criticant-lo. Totes aquestes causes i agressions contra el considerat contra el cuart poder s'estan produïnt en un moment en el qual el país es troba profundament immers en una polarització poc coneguda abans en la història democràtica americana.