Un home de 46 anys entra a l'hospital de Valdecilla Sur (Cantàbria) amb una destral a la mà i amenaça als treballadors en busca d'un neurocirurgià. Els operaris de seguretat el van reduir per tal de detenir-lo, tot i que van ser necessàries diverses persones, al voltant de quatre, pel fet que era "força corpulent", segons ha avançat El Diario Montañés. La intercepció de l'home, que sembla que va entrar per la segona planta del centre sanitari, va fer-se en tan sols tres minuts, donat que ja estaven avisats. No obstant això, l'individu va tenir temps d'entrar a cinc consultes preguntant per un neurocirurgià, lo que va fer saltar totes les alarmes i va provocar un esglai entre tots els pacients i professionals presents.

"Malaltia psicòtica", segons la família

La Policia Nacional va personar-se en pocs minuts a l'hospital per fer la detenció després de ser reduït pel servei de seguretat. Els operaris ja estaven alertats que aniria al centre, tot i això, l'home sembla que va entrar per la segona planta, esquivant el filtre per evitar que entrés dins del centre. Una vegada s'havia endinsat, corrents va entrar en cinc consultes, amb la destral a la mà, on va preguntar per un doctor d'aquestes característiques. No el va trobar i va ser reduït. Tan aviat va passar això, el 112 va rebre una trucada al voltant de les 10.30 hores del matí. Sembla que l'individu va anar a l'hospital amb la clara intenció d'agredir a un professional, concretament a un neurocirurgià.

El mitjà citat ha assegurat que la família de l'home va explicar, poc després dels fets, que l'individu que va esglaiar a mig hospital pateix una "malaltia psicòtica". De fet, segons la mateixa font, van ser ells mateixos els que van alertar al 112 al saber que s'havia escapat. L'advocat familiar, Alberto San Emeterio, ha explicat que tenen "el judici d'incapacitació el dia 25" i que la família ha fet tot el possible per accelerar aquest procés per a que pugui ser ingressat en un centre especialitzat, donat el seu estat de salut.