La majoria d’històries que acaben malament comencen al bar. La d’avui arrenca en un bar de Roda de Berà (Tarragonès) on un home adult, d’entre 50 i 60 anys, va conèixer un altre home, de 22 anys, entre canyes i pinxos. La relació va anar reforçant la confiança fins que el jove va voler aprofitar-se de l’home que havia conegut al bar i aprofitar la informació que ell li havia facilitat. Segons ha pogut saber ElCaso.cat l’home més gran li va explicar al jove que havia tingut una relació sentimental amb una dona que ara ja no vivia a l’Estat espanyol.

Va arribar a pagar 6.000 euros

El jove, amb intenció de poder treure diners de l’home, va contactar amb uns amics seus per organitzar una falsa trobada d’uns desconeguts amb l’home per exigir-li, amb el pretext d’aquesta dona amb qui havia mantingut una relació sentimental, aconseguir el pagament de diverses quantitats de diners. Els homes es van fer passar per coneguts de la dona, la qual no coneixien de res, i li van exigir el pagament de diners per haver parlat malament d’ells, segons la dona. Però tot era mentida. L’home va anar pagant diversos cops fins a un total de 6.000 euros. Els diners, alguns cops, fins i tot els havia de demanar a amics i parents seus, ja que ell no tenia aquests diners. Per extorsionar-lo i obligar-lo a pagar fins i tot van fer trobades presencials amb ell. En una d’aquestes trobades, i segons consta a les diligències policials, un dels homes va mostrar una arma curta a l’home per extorsionar-lo i obligar-lo a pagar els diners.

Els Mossos d’Esquadra van rebre informació del cas quan l’home, finalment, va decidir presentar una denúncia per l’extorsió el passat 20 de març. La víctima va sospitar que la persona que havia organitzat aquesta extorsió era el jove de 22 anys que havia conegut al bar i que s’havia guanyat la seva confiança.

Els quatre implicats, en llibertat

Per fer les trucades per amenaçar a l’home, els investigadors de la Unitat d’Investigació (UI) de Tarragona van comprovar que els extorquidors havien donat d’alta una targeta telefònica a nom d’una quarta persona que no tenia res a veure amb el cas. Tot i això, arran de les gestions dutes a terme, dijous passat els investigadors van arrestar un dels principals implicats, un home de 22 anys de nacionalitat espanyola que acumula fins a 16 antecedents policials. Dilluns passat, es va tancar aquest cas amb la detenció de tres homes més en domicilis del Tarragonès i el Baix Penedès -a Bonastre i el Vendrell.

L’inductor, el jove de 22 anys, va passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i va quedar en llibertat amb càrrecs divendres passat. Aquest dimarts, després de les noves detencions, els altres tres implicats van ser també deixats en llibertat amb càrrecs després de ser rebuts pel mateix jutge de guàrdia. No s’han pogut recuperar els 6.000 euros que la víctima va pagar víctima de l’engany i l’extorsió.