L'enginy humà, de vegades, supera totes les expectatives. Un home que anava al volant del seu cotxe per Colorado, a Estats Units, havia estat consumint prèviament begudes alcohòliques. Però, això no va impedir que circulés amb el vehicle i amb un copilot: el seu gos. En un moment donat es va trobar a la policia, que el va aturar per excés de velocitat. Segons abans de baixar la finestra del conductor, va intercanviar-se amb el gos per fer veure que l'animal era realment qui conduïa i no ell. Els fets totalment insòlits, com ha revelat el Departament de Policia de Springfield, van ocórrer aquest dissabte 13 de maig gairebé a mitjanit a les carreteres d'aquest estat nord-americà.

El gos condueix, li pregunten si ha begut i escapa... 20 metres

Els agents no van dubtar ni un moment, tot i la sorpresa que el gos estigués conduint el cotxe i a més a gran velocitat, que el que anava al volant era l'home. "El conductor va intentar canviar de lloc amb el seu gos que estava al seient del passatger quan l'oficial va apropar-se", han asseverat des de la Policia de Springfield. El policia "va poder veure tot el procés" des que l'individu "va sortir del costat del copilot del vehicle i va afirmar que no estava conduint", han explicat des del cos. 

En tota aquesta conversa entre el suposat conductor i el policia, amb el gos pel mig, l'agent va adonar-se'n que presentava símptomes d'embriaguesa. Per això, li va preguntar si havia begut. L'home no va contestar i va optar per una nova estratègia: sortir corrent per intentar escapar. Però la persecució va durar ben poc, atès que va ser detingut a menys de 20 metres del vehicle. Després de passar per l'hospital, l'arrestat va ingressar a la presó del comtat de Baca per càrrecs que inclouen conduir sota la influència de l'alcohol i/o drogues, excés de velocitat i resistència a la detenció.

El gos en llibertat i "només amb una advertència"

"El gos no s'enfronta a cap càrrec i el van deixar anar només amb una advertència", han assenyalat amb humor al comunicat policial. L'animal va ser entregat a un amic del conductor detingut mentre continuï ingressat a la presó.