Maltractament animal als carrers de Gandia, a València. Un home, de 47 anys i d'origen espanyol, ha estat detingut per la Policia Nacional per apallissar en repetides ocasions el seu gos, que a més presentava signes de desnutrició i deshidratació. L'individu està acusat de colpejar i provocar dues ferides sagnants al pit de l'animal. Els agents van tenir coneixement dels fets, que s'estaven produint a la via pública de la localitat valenciana, per un avís rebut aquest dilluns perquè anessin a un habitatge, on una persona estava suposadament agredint un pitbull violentament.

Els policies que van arribar fins a l'habitatge estaven realitzant labors de prevenció de la seguretat ciutadana i van traslladar-se automàticament al lloc indicat per l'alertant. Els agents, en arribar, van observar un gos de raça pitbull, espantat i tremolant, amb dues ferides sagnants al pit i que presentava signes de desnutrició i deshidratació. El propietari de l'animal el tenia des de feia uns sis mesos i, presumptament, acabava de colpejar-lo i a més l'havia agredit també en ocasions anteriors. 

Tenia el gos tancat a la terrassa i l'apallissava

Però el maltractament encara era més gran, no només el colpejava i li provocava ferides, sinó que, a mes, el mantenia tancat a la terrassa i a la intempèrie, sense gairebé treure'l a passejar. Per tot això, els agents de la Policia Nacional van arrestar l'home, amb nombrosos antecedents policials, com a presumpte autor d'un delicte de maltractament animal. Un cop li van prendre declaració, el sospitós ja ha passat a disposició judicial. 

Respecte al gos, els agents el van traslladar al veterinari perquè li realitzessin un reconeixement. Un cop acabat el procés mèdic, va ser enviat a un centre d'acollida d'animals, segons han informat des de la Policia Nacional.