Una gran operació contra el narcotràfic de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària intervé tres tones de cocaïna en un vaixell davant la costa gallega de Ribadeo.

Els tripulants, en ser enxampats, intenten destruir les proves enfonsant el vaixell.

Tres tones de cocaïna a la costa gallega

La investigació va començar el passat mes de maig, després de detectar unes activitats il·legals per part d'una organització criminal assentada en la Comarca O Salnés de Pontevedra.

Les pistes obtingudes en les indagacions, coordinades pel Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, apuntaven cap a un vaixell en el qual es preveia transportar una gran quantitat de cocaïna, que després seria traslladada en altres petites embarcacions a la costa gallega per exportar-lo a diversos països europeus.

El punt de mira es va col·locar al vaixell anomenat NEHIR, de 52 metres de llarg, que tenia una ruta de navegació que encaixava amb el possible objectiu de l'operació policial.

Investigació conjunta contra el narcotràfic

El vaixell d'acció marítima SERVIOLA de l'Armada Espanyola, el va localitzar el matí d'aquest dilluns davant les costes de la localitat gallega de Ribadeo.

A més, es va corroborar que, a causa d'una alerta meteorològica en l'atlàntic, no es podia fer el transbordament als petits vaixells que havien de portar la droga a la costa per a la seva distribució.

Vaixell droga Ribadeo Galicia / Cedida

Diversos cossos policials van intervenir un vaixell carregat de cocaïna a la costa de Lugo, en Galícia / Cedida

Per tant, es va decidir interceptar la nau, amb la previsió de trobar la droga dins com a prova per al procés judicial.

La intervenció es va dur a terme al vaixell SERVIOLA de l'Armada Espanyola, amb agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària a bord.

També hi van participar patrulleres de l'Agència Tributària i un helicòpter de la Guàrdia Civil de Gijón.

Enfonsen el vaixell quan són abordats per la policia

El vaixell que transportava la cocaïna va ser abordat pel Grup Especial d'Operacions de la Policia Nacional, que va trobar una gran quantitat de farcells equivalent a tres tones de droga.

Vaixell droga Ribadeo Galicia / Cedida

Els tripulants del vaixell van intentar eliminar els farcells enfonsant el vaixell, però van ser recuperats per ser utilitzats com a prova judicial / Cedida

Durant l'assalt, la tripulació del NEHIR, va obrir un forat que permetia l'entrada d'aigua al vaixell, provocant la seva ràpida inundació, amb la intenció d'eliminar les proves.

Després de dues hores, la nau es va enfonsar totalment, però els farcells van ser rescatats pels cossos policials i portats a terra per a la seva utilització com a evidència.

La tripulació, de nacionalitats georgiana i turca, va ser detinguda i ha estat transportada al port d'El Ferrol aquest matí, on seran posats a disposició judicial en els pròxims dies.