Enxampen tres persones amb més de quatre quilos de droga amagats en 399 embolcalls a l'interior dels seus propis cossos a l'aeroport del Prat de Llobregat (Baix Llobregat). 

Haixix a l'aeroport Josep Tarradellas

La Policia Nacional ha detingut tres persones a l'aeroport Josep Tarradellas de Barcelona que intentaven entrar quatre quilos d'haixix, amagats a diferents parts del cos, des del Marroc, segons informa la Policia Nacional en un comunicat.

Les persones que cometen aquests delictes, es coneixen amb el nom de 'mules' i s'enfronten a una situació molt perillosa, ja que, per una part se'ls considera narcotraficants, però, d'altra banda, posen en perill la seva pròpia vida, ja que s'introdueixen una gran quantitat de droga al seu organisme.

Aeropuerto de Barcelona / Wikimedia Commons

Enxampen tres persones amb més de quatre quilos d'haixix a l'interior dels seus cossos a l'aeroport del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) / Wikimedia Commons

Primer van detenir un veí de Vilanova i la Geltrú (Garraf), que viatjava d'un vol procedent de Tànger i que, després de ser identificat a la zona d'arribades internacionals, va aixecar sospites als policies, ja que tenia una "actitud excessivament nerviosa i no va poder justificar el motiu del seu viatge".

Vols de narcotràfic internacionals

Immediatament, van comprovar que a l'interior del seu organisme tenia uns objectes molt petits i estranys que semblaven ser drogues i, per comprovar-ho, se'l van emportar a l'hospital, van poder comprovar que, efectivament, tenia 127 cilindres perfectament envasats i precintants plens d'haixix, concretament 1.396 grams, els quals va haver d'expulsar.

Deu dies després, va arribar un altre vol "calent", que és l'adjectiu amb què es coneixen els vols susceptibles de ser rutes de narcotràfic per moure droga internacionalment. En aquest vol, van identificar un home de Múrcia que mostrava una actitud molt nerviosa i van descobrir que amagava 100 paquets amb 1.106 grams d'haixix a l'interior del seu organisme.

Tres detinguts per un delicte contra la salut pública

Al cap de dos dies, amb el mateix modus operandi, van descobrir una altra dona de Múrcia que aterrava a Barcelona amb un d'aquests vols "calents" i, quan la van registrar, van comprovar que portava 172 paquets amb 1.872 grams d'haixix.

Les tres persones van ser detingudes com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública.