Un vaixell de Salvament Marítim protagonitza un surrealista accident al port de Tarragona. L'embarcació ha patit una avaria, que ha provocat que xoqués contra un iot, que s'ha esfondrat. Tal com es pot veure a les imatges, l'embarcació perd el control i dona un fort cop a un iot, que al cap de pocs minuts, s'ha esfondrat.

Els fets han passat aquest divendres a les 8.40 al port de Tarragona. El vaixell de Salvament Marítim que ha provocat l'accident es diu Punta Mayor i ha patit una avaria, que ha provocat la pèrdua de control de les màquines i del fre. 

Vídeo del moment exacte de l'accident al port de Tarragona

La infraestructura portuària ha col·locat barreres per prevenir possibles vessaments de fuel fruit del sinistre, que de moment no s'han detectat. Tal com es pot veure al vídeo, gravat per La República Checa, l'embarcació de rescat està fent marxa enrere quan, de cop i volta, dona un fort cop al iot.

Un vaixell de Salvament Marítim esfondra un iot al Port de Tarragona / Cedida República Checa

 

El iot privat ha començat a emplenar-se d'aigua fins a esfondrar-se

El Punta Mayor ha començat una maniobra de sortida i en aquell moment "els motors principals han quedat bloquejats amb màquina en marxar enrere". L'embarcació ha parat els motors principals i ha fondejat amb les dues àncores.

L'embarcació ha intentat fer una maniobra per evitar l'accident, però no han pogut evitar-ho i el xoc ha provocat que el iot privat es comencés a emplenar d'aigua fins a esfondrar-se.

Accidente Puerto Tarragona Salvamento Marítimo / Bombers de la Generalitat
Salvament Marítim provoca un accident al port de Tarragona i esfondra un iot privat / Bombers de la Generalitat

La infraestructura portuària ha activat el Pla Interior Marítim (PIM) en nivell 1 i s'han activat tots els serveis i equips d'emergències, formats per la Policia Portuària, Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Sasemar, Salvament Marítim, boters i amarradors, Bombers de la Generalitat i Bombers del Parc Químic.

Els Bombers de la Generalitat expliquen l'incident a Twitter

"Un veler s'ha enfonsat a Tarragona (avís 08:41 h) 7 dotacions dels Bombers de la Generalitat amb els GRAESup (especialistes en rescat subaquàtic) fan contenció de combustible i revisen el casc enfonsat per si hi hagués algú. Hem treballat al costat de Salvament Marítim i personal del Port de Tarragona", expliquen els Bombers de la Generalitat en una piulada.

Salvament Marítim es farà càrrec de les despeses de l'accident

Es preveu que en els darrers dies una empresa especialitzada recuperarà el iot accidentat del fons de l'aigua del port i el cost l'assumirà Salvament Marítim.