La investigació de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha confirmat que l'incendi que ha posat fi a la vida de tres persones aquest dilluns de matinada a la localitat alacantina de la Vila Joiosa es va originar a causa de la sobrecàrrega d'un dels endolls de la sala d'estar. Així ho ha avançat el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, després de visitar l'edifici on s'ha declarat el foc. Les víctimes són una dona, el seu fill i el seu net, de només cinc anys, que es trobaven dins del pis afectat, a l'avinguda Marineros número 1

Malgrat haver localitzat el punt focal de l'incendi, encara no s'ha pogut determinar què hauria ocasionat exactament la sobrecàrrega, ni què electrodomèstics o dispositius estaven endollats quan van saltar les primeres espurnes que van desencadenar les flames. La ràpida actuació dels Bombers i el material de l'edifici, construït de formigó i maó, van evitar que es propagués a la resta de pisos, tot i que més de 120 veïns van haver de ser evacuats per precaució; la majoria ja han pogut tornar a les seves llars, i només el matrimoni amb el seu fill que viuen a l'apartament del costat han estat reallotjats en un hotel fins que "se'ls passi l'esglai". 

Els veïns, molt espantats 

L'incendi va començar al voltant d'un quart de tres de la matinada. Gairebé tots els veïns van poder sortir pel seu propi peu, i als qui no van poder abandonar els  seus domicilis per l'intens fum, se'ls va donar suport a través de trucades amb els Bombers, instruint-los perquè posessin draps mullats sota les portes. Ha passat poc més d'una setmana del devastador incendi de València que va devorar dos blocs sencers d'una mateixa urbanització, i el record d'aquelles imatges va fer que s'estengués el pànic entre els inquilins de l'edifici de l'avinguda Marineros. 

Carlos Manzón ha expressat el seu condol sobre la família que ha mort en aquest incendi. "Lamento profundament la pèrdua de les tres vides que ja no ho podran contar", i ha afegit que la Generalitat Valenciana se sumarà als tres dies de dol oficial decretats per l'Ajuntament de la Vila Joiosa. 

A banda de les tres víctimes mortals, àvia, fill i net, quinze persones més van resultar ferides per inhalació de fum, entre elles un agent de la Policia Local que va entrar a l'edifici per intentar rescatar els difunts. El policia va poder ser donat d'alta in situ pels sanitaris del Samu, mentre la resta d'afectats van ser evacuats a l'Hospital Marina Baixa de la ciutat on, a hores d'ara s'estan recuperant.