Tràgic inici de setmana a la Vila Joiosa, a Alacant. Una àvia, un pare i el seu fill, de només cinc anys, han perdut la vida en un greu incendi que s'ha declarat a l'edifici on vivien, a l'avinguda Marineros número 1. El foc ha començat a cremar al voltant d'un quart de tres de la matinada, que és l'hora a la qual el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha rebut el primer avís. Fins al lloc s'han desplaçat diverses dotacions de bombers dels parcs de la Vila Joiosa, Benidorm i Finestrat, així com dues ambulàncies del SAMU i de Suport Vital Bàsic (SVB). 

incendi la vila joiosa (1)
El pis afectat, a la planta 11 d'un bloc de 24 / Pep Morell, EFE.

Segons les primeres informacions, el foc ha començat a cremar a la planta 11 d'aquest bloc de 24 pisos, la tercera torre d'una urbanització de la zona de la Cala. Altres 15 persones han hagut de rebre atenció mèdica d'urgència, una d'elles, un agent de la Policia Local que havia entrat a socórrer les víctimes, però les seves lesions eren lleus i ha pogut ser donat d'alta in situ. Pel que fa a la resta de ferits, set dones i vuit homes, d'entre 13 i 67 anys, han estat traslladats a l'Hospital Marina Baixa de la mateixa ciutat de la Vila Joiosa, on se'ls està tractant per inhalació de fum. 

Investiguen les causes de l'incendi mortal 

Els bombers han pogut sufocar les flames poc abans de les vuit del matí. Desgraciadament, no han pogut rescatar la família ni a la seva mascota, un gos trobat abraçat pel nen, que s'ha quedat atrapada dins del seu domicili on han acabat morint. A hores d'ara només se sap el pis on ha començat l'incendi, però es desconeixen les causes, que la Guàrdia Civil està investigant. Mentrestant, els cadàvers han estat traslladats a l'Institut de Medicina Legal (IML) d'Alacant per fer les autòpsies

Després de revisar l'estructura i ventilar l'edifici, els bombers han donat permís a la majoria de veïns per tornar a casa seva, uns 120 persones que havien estat desallotjades per precaució; per la gent que no ha pogut fer-ho perquè el seu habitatge ha quedat molt afectat pel fum i les flames s'ha habilitat un espai al centre social de la localitat on han estat reallotjats temporalment.