Els atacs contra les botigues VIP del carrer amb més glamur i luxe de Barcelona no s’aturen. Aquesta matinada, quan passaven pocs minuts de les cinc de la matinada, un grup de lladres, amb dos cotxes totterreny, han intentat accedir a la força a la botiga de roba i d’articles de luxe Saint Laurent, al número 102 del passeig de Gràcia de Barcelona. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, els lladres no han pogut accedir a la botiga, si bé sí que han causat destrosses a l’exterior de l’establiment. 

Els lladres han escapat amb un dels dos cotxes i n’han abandonat un davant de l’establiment, que a primera hora del matí ha estat retirat. Els Mossos d’Esquadra han confirmat a aquest mitjà que estan investigant aquesta nova temptativa de robatori contra una botiga TOP del centre de la ciutat; un més dels molts que gairebé cada setmana pateixen aquests establiments del centre de Barcelona, objectiu dels lladres especialistes en el modus operandi conegut com l’encastament.

Temptativa d'assalt contra la botiga Saint Laurent de Barcelona

Segons han explicat fonts de la policia catalana, els lladres que han assaltat aquesta matinada la botiga de Saint Laurent al passeig de Gràcia són una banda molta activa que els darrers dos mesos han atacat, amb el mateix modus operandi, diverses botigues del centre de Barcelona. Els lladres sostreuen els cotxes, de gran cilindrada estil totterreny, i en poca estona el fan servir per encastar-lo contra botigues d’articles de luxe, moda i complements, o contra establiments dedicats a la tecnologia i la telefonia mòbil. 

Alunizaje Paseo de Gracia Barcelona / Sergi Alcàzar

Operaris arreglant les destrosses dels lladres contra la botiga Saint Laurent / Foto: Sergi Alcàzar

Els Mossos d’Esquadra també investiguen un assalt semblant, que podria estar relacionat amb el d’avui, a l’establiment MediaMarkt de Platja d’Aro, al Baix Empordà. Els darrers mesos s’han reportat assalts semblants a l’àrea metropolitana, sobretot, contra magatzems de telefonia mòbil i també contra botigues d’aquesta mateixa marca, a Sabadell. No fa gaires setmanes un assalt d’aquest tipus va acabar amb un vigilant de seguretat mort, després de patir un atac de cor quan va saltar l’alarma antirobatoris.

Diversos lladres a presó

Els Mossos d’Esquadra van detenir a principi de febrer els principals integrants d'una banda, tots de nacionalitat bosniana, acusada de robar material informàtic a diversos establiments a través del mètode de l'encastament. Aquestes detencions no van aturar els assalts, que s’han seguit produint, tot i que onze dels detinguts van acabar entre reixes.

arro2 melero

Un dels detinguts en l'operació dels Mossos del mes de febrer / David Melero

Els investigadors dels Mossos van atribuir a la banda una trentena de robatoris a empreses de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb material sostret valorat en 450.000 euros tot i que creuen que podria haver arribat a 2.000.000. La investigació es remunta al setembre, quan els Mossos d'Esquadra van constatar un augment de robatoris nocturns a companyies audiovisuals. La investigació va apuntar cap a un grup especialitzat que estaria actuant des de finals del 2020. L'1 de febrer, la policia va detenir els dotze membres de l'organització, inclosos els líders.