La Policia Nacional investiga el robatori d’unes 132 ampolles de vi valorades en més 150.000 euros del restaurant Coque, un establiment amb dues estrelles Michelin ubicat al barri madrileny de Chamberí. Els fets es van produir durant la matinada de diumenge a dilluns, aprofitant que el local tancava els dos dies. Els propietaris del negoci no ho van descobrir fins aquest dimarts, 1 de novembre, quan ho van denunciar a la policia. Els delinqüents van accedir a través d’una farmàcia que hi ha al costat i van aconseguir endur-se peces de gran valor del celler.

Els lladres van accedir-hi a través del local del costat i es van endur ampolles de gran valor

Segons les primeres investigacions, els lladres haurien accedit al restaurant a través d’una farmàcia que hi ha al local del costat. En un primer moment, haurien intentat fer un forat a la paret contigua, però com que no se’n sortien, van canviar d’estratègia i van baixar per un pati que els dos locals comparteixen. Des d’allà van poder entrar per la porta de darrere i trencar el vidre per accedir al celler. Els autors del robatori van neutralitzar el sofisticat sistema d’alarma de seguretat que té l'establiment per poder accedir-hi.

En total es van endur unes 132 ampolles de vi valorades en més de 150.000 euros. Algunes d’elles amb un gran valor econòmic i simbòlic. Segons el diari ABC, entre aquestes hi hauria una peça que contenia les restes d’una bota de vi present en un dels vaixells de la batalla de Trafalgar l’any 1805 i que tenia més de 200 anys d’història. De fet, els propietaris del restaurant, la família Sandoval, expliquen que algunes d’aquestes ampolles havien estat 40 anys lluitant per aconseguir-les.

Els robatoris de vi en restaurants amb estrelles Michelin van a l’alça

El Coque de Madrid és l’últim de la llista de restaurants amb dues estrelles Michelin a Espanya que han estat víctimes d’un robatori d’ampolles de vi. El més important va tenir lloc l'octubre de 2021, quan també van entrar a robar al restaurant hotel Atrio de Càceres i es van emportar 45 botelles de vi amb un valor aproximat d’1,6 milions d’euros. En aquella ocasió també hi havia ampolles de principis del segle XIX. Els dos autors d’aquell robatori, una dona mexicana de 29 anys i un home romanès-neerlandès de 45 anys, van ser detinguts. Els investigadors creuen que, per com entren a robar anant directament a les ampolles de gran valor, darrere hi hauria una màfia i els robatoris serien per encàrrec.