La Justícia argentina interpreta que el hòlding empresarial Generació Zoe, propietat de Leonardo Cositorto s'està lucrant a través d'una estafa piramidal. Per la qual cosa han ordenat la detenció de l'empresari. Aquesta entitat té activitat a diversos països com Espanya, els Estats Units i altres territoris de Llatinoamèrica.

De fet, fins i tot la Interpol ha ordenat la seva captura comunicant-ho als cossos de policia de tot el món. 10 persones relacionades amb aquesta entitat han estat detingudes per presumptes estafes i diversos agents es troben registrant algunes de les seves oficines a la recerca de més proves per avançar en una investigació que ha provocat la fugida del seu líder.

L'empresa de Cositorto es dedica a donar cursos per formar futurs 'líders' a través del coaching. També treballen per donar una formació financera a les persones i amb les criptomonedes, el seu negoci més conegut i mediàtic.

Prometien un "benefici assegurat" a les persones que decidissin invertir en la seva criptomoneda, anomenada Zoe Cash. La primera inversió havia de ser de 2.000 dòlars, com a mínim, i prometien uns interessos del 7,5% mensuals que podrien augmentar considerablement si en convencien altres de fer el mateix.

L'acusació de les autoritats

La Interpol ha emès un comunicat en el qual acusa Zoe Cash d'haver enganyat els inversors "fent-los creure falsament que en realitzar un dipòsit de diners que s'instrumentava a través de simples rebuts, els imputats es trobaven en condicions de pagar almenys un interès d'un 7,5% mensual en dòlars". Malgrat això, els fons que havien de rebre els inversors mai van ser pagats. A més, les persones estafades no podien reclamar a ningú de Zoe Cash, l'entitat va tancar les seves oficines a començaments de 2022.

Cositorto Instagram 2

Cositorto / Instagram

Aquesta entitat va començar a operar el 2017 amb poca activitat comercial. Encara que en els últims dos anys les seves xifres van començar a cridar l'atenció de les autoritats argentines, just en aquell moment van iniciar una expansió i van obrir oficines a l'Equador, Perú, Colòmbia, Veneçuela, Espanya i els Estats Units.

Fa una setmana la Fiscalia argentina va acusar Leonardo Cositorto de frau i associació il·lícita i va demanar la seva captura. Malgrat que la situació l'empresari continua fent xerrades en les quals busca que més persones s'uneixin a Zoe Cash invertint els seus diners i les seves esperances.

Cositorto es defensa de les acusacions

Cositorto va parlar en el programa de televisió Moment D i es va defensar de les acusacions, creu que tot es tracta d'una campanya de desprestigi: "En els últims 90 dies s'han posat 600.000 dòlars per enfonsar Generació Zoe amb una campanya que ha provocat una fugida dels nostres inversors i ens ha fet molt de mal. No som una empresa amb esquema piramidal".

També va dir que era a la República Dominicana, des d'allà intenta normalitzar la seva situació personal i empresarial: "Estic a l'estranger buscant acord per garantir el normal funcionament de la nostra empresa", va dir.

Finalment, va assenyalar que hi ha molts interessos que la seva empresa deixi d'existir: "A nosaltres ens van atacar buscant fer-nos mal, buscant fer-nos desaparèixer, amb una campanya mediàtica i en xarxes que no té nom. Només perquè vam créixer un 7.000% l'any passat", va comentar.