La Policia Nacional ha detingut un veí de Vilanova i la Geltrú (Garraf) acusat d’haver abusat sexualment de les seves nebodes menors d’edat de manera reiterada durant sis anys. Les víctimes, tres germanes que tenien 11, 13 i 16 anys al moment dels fets, viuen a Madrid, però acostumaven a passar les vacances a casa del seu oncle. L’home, de 35 anys i originari de l’Equador, s’aprofitava d’elles després d’emborratxar-les fins que perdien el sentit.

El passat mes de gener, la mare de les noies va presentar una denúncia davant la Unitat de Família i Atenció a la Dona de la Policia Nacional. Els agents van activar el protocol pertinent, i van començar les investigacions que van acabar amb la localització i detenció del presumpte violador.

Sis anys d’abús continuat

Les noies van explicar a la mare que sospitaven que el seu oncle abusava d'elles. No tenien cap record dels fets, ja que l'home les proporcionava grans quantitats d'alcohol, emborratxant-les fins al punt que les nenes eren incapaces de mantenir-se despertes i perdien el coneixement. Era en aquell moment quan el seu oncle aprofitava, presumptament, per cometre els abusos. Les germanes feia anys que intuïen que eren víctimes de violació, pel fet que en diverses ocasions s'havien despertat despullades i amb dolor als genitals.

La primera ocasió que recorden es remunta a l'any 2016. Després d'això, cada cop que les germanes es desplaçaven des de Madrid a Catalunya per passar les vacances de l'escola, el seu oncle aprofitava per repetir els abusos, confiant en el fet que les nenes no recordarien res l'endemà de les violacions. Segons les germanes, l'últim d'aquests episodis va ocórrer el 17 de desembre del passat any.

Detingut per agressió sexual 

Les perquisicions de la Policia Nacional van concloure amb la detenció de l’home, després d’una entrada i registre al seu domicili, on van trobar proves suficients per a inculpar-lo. L’home ha estat arrestat per un delicte d’agressió sexual, i ha estat posat a disposició judicial a l’espera que se celebri el judici.