Els Mossos d'Esquadra van detenir una dona, suposadament administradora de finques, tot i que des del col·legi oficial asseguren que no està col·legiada, per, també suposadament, haver fet desaparèixer més de 250.000 euros dels comptes corrents de diverses comunitats de veïns de Rubí, al Vallès. En un dels casos, d'una sola comunitat, gairebé 120.000 euros es van esfumar, uns diners que s'havien de fer servir per pagar unes obres a la façana. Les denúncies i les investigacions fetes per la Unitat d'Investigació de la comissaria de Rubí dels Mossos d'Esquadra, amb les denúncies de les diverses comunitats, i després d'haver analitzat la documentació, van permetre la detenció d'aquesta dona, per apropiació indeguda i també per falsificació documental. Però el cas pot fer un gir de guió.

En el moment de ser arrestada i interrogada, abans de ser deixada en llibertat, quan va ser entregada al jutjat de guàrdia, la suposada estafadora va assegurar que ella no va ser la responsable d'aquests fets i que havia estat una persona amb qui ella havia mantingut una relació sentimental, el seu exmarit. La defensa de la dona no nega que els fets hagin passat, i que caldrà investigar-los per aclarir exactament què va passar, però tant ella com el seu advocat asseguren que les acusacions són falses i que el responsable és aquest home, que també treballava a la gestoria 7Cases i amb qui la detinguda ja té un procediment penal, per un tema semblant, obert.

Investigació des del mes de febrer

Els fets es remunten al 27 de febrer, quan la presidenta d'una comunitat de veïns va denunciar que l'administradora de finques que gestionava la seva comunitat s'havia apropiat indegudament de 118.438 euros —ho van saber quan van poder accedir als comptes corrents, després de setmanes intentant aconseguir les claus d'accés, que, suposadament, la dona els hi negava— i que possiblement hi havia més comunitats afectades. La Unitat d'Investigació de la comissaria de Rubí va comprovar que hi havia vint comunitats més afectades, totes de la localitat, de les quals en el cas de catorze es va apropiar de diners i en sis es va quedar únicament amb la documentació.

En total, de manera fraudulenta, suposadament, la dona s'ha apoderat de 256.246 euros. Però la telenovel·la segueix i ara la seva defensa diu estar convençuda de poder provar que la responsabilitat dels fets, que no neguen, no és d'ella, sinó d'aquest home. Finalment, va ser detinguda el 5 de maig com a presumpta autora dels delictes d'apropiació indeguda i de falsificació de document públic, oficial o mercantil, i el 6 de maig va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Rubí. Ara el jutjat haurà de preparar la causa. Els afectats reclamen que la justícia vagi de pressa, un fet que serà complicat. Tampoc serà fàcil que els suposats afectats puguin rescabalar els diners que han desaparegut dels seus comptes. I més encara si durant el judici no només s'haurà d'aclarir com es van robar, sinó, també, qui.

🔴 Sigues el primer a rebre les notícies d'última hora d'ElCaso.cat al teu WhatsApp. Clica aquí, és gratuït!