La segona edició del famós programa de Telecinco Gran Hermano va tenir una guanyadora oficial i un guanyador "moral". Es tractava de Francisco Javier García Sanz, conegut simplement com a Fran, que va aconseguir arribar a les gales finals sense gairebé esforç, amb el seu carisma i desimboltura. Després de l'èxit del programa va anar desgranant les parts fosques de la seva mediàtica participació i els seus secrets han sortit a col·lació. Així va ser el seu pas pel conegut reality a la casa de Guadalix de la Sierra.

Fran, de 'Gran Hermano 2': barnussos i molt carisma

El jove Fran va entrar gairebé sense voler per la curiositat de saber com era un càsting de Telecinco i la possibilitat de conèixer dones, una de les seves grans aficions. Contra tot pronòstic, aquest ramader extremeny va entrar al programa amb 34 anys, i aviat es va convertir en un dels personatges més aclamats per l'audiència. Provinent d'un poble d'Extremadura, Barcarrota, on continua vivint, va posar de moda de nou el barnús a tall de bata per anar per la casa. De fet, després d'acabar la sèrie, va subhastar alguns d'ells per aportar a causes benèfiques.

Sense fer pràcticament res, només amb la seva personalitat, aconseguia esquivar conflictes i tensions de la convivència, que solen ser un dels punts forts del reality show. Aquesta mateixa personalitat li va aconseguir lloc a la televisió després de sortir de la famosa casa videovigilada i participant en programes com Crónicas Marcianas, on va assegurar que guanyava més de 20.000 euros per gala. Tanmateix, en entrevistes posteriors destapava algunes de les parts fosques de la fama, així com va fer el seu company Iñigo González als seus llibres.

Enganys, polèmiques i vida actual després del seu pas pel programa

Per exemple, el 2011 relatava al mitjà Hoy que la producció de Gran Hermano també té coses dolentes com ell mateix assegurava en admetre que "no són complidors amb el que diuen", referint-se als detalls del seu premi, una volta al món. Malgrat això, deia: "No em vaig sentir enganyat perquè per entrar en Gran Hermano calia firmar un patracol de papers. Et fiquen en una sala amb un advocat per discutir-ho. Jo no vaig consultar res perquè vaig pensar: 'No crec que em vagin a afusellar ni res'. Però una cosa que havia firmat i que no sabia, per exemple, i que me'n vaig adonar quan vaig anar a cobrar les primeres perritas, era que s'emportaven el 40% de cada actuació".

Fran, de 'Gran Germà' / Mediaset

Fran, de 'Gran Hermano' / Mediaset

Un altre dels punts forts del seu pas pel programa va ser la intervenció del seu amic Antonio, "El Muleto", un ramader de Barcarrota que va començar a vendre fotos i autògrafs del Fran, fent-se d'or amb l'engany. Ara mateix, després d'arreglar les seves diferències, continuen sense parlar-se per "històries nostres", deia a Hoy. Als seus 55 anys, continua sent una estrella a la localitat d'Extremadura, on ja l'havien vist fracassar com a futbolista i torero, tal com va confessar en el reality. Continua vivint la seva vida de sempre, sense intenció de tornar al focus mediàtic i quedant en el record dels milions d'espectadors que va tenir l'edició.

'Gran Hermano' torna al punt de mira per la violació de Carlota Prado

"Si tu no tens uns valors quan entres allà, no sortiràs amb aquests valors. És més, pot ser que perdis alguns per tot aquest esvalot que et posen", rematava en l'entrevista citada el 2011, "d'altres es col·loquen a la tele, se'n van a una altra ciutat, canvien d'amistats... Jo segueixo a Barcarrota i em continuo dedicant al mateix".

Gran Hermano es troba aquesta setmana també en el focus de totes les mirades amb l'inici del judici contra José María López Pérez per la violació de Carlota Prado quan els dos participaven en el concurs el passat 2017, en l'edició Gran Hermano Revolution. Després d'una festa a la casa i aprofitant que la Carlota estava gairebé inconscient per l'alcohol, la va violar, quedant gravat en vídeo per les càmeres del programa de Telecinco.