La Guàrdia Civil deté dos joves com a presumptes autors d'agredir sexualment dues noies menors d'edat en un pis de Cangas, a Pontevedra. Les menors s'havien escapat del centre en el qual estaven internades.

Dues noies escapades d'un centre de menors

Els fets es remunten al cap de setmana, quan tres noies menors d'edat van desaparèixer del centre de menors Príncipe Felipe, a Pontevedra.

Una d'elles va ser localitzada diumenge a la tarda a la localitat de Cangas i va explicar que totes tres estaven juntes quan els dos detinguts, de nacionalitat marroquina, els havien donat algun tipus de substància estupefaent.

Després d'haver estat agredides sexualment, van aconseguir escapar-se del pis en el qual es trobaven i sembla que es van separar.

Va ser arran de la seva localització quan la Policia de Cangas va iniciar una investigació, que va assumir la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Cangas.

En ser trobada, els agents van sospitar de seguida que havia estat víctima d'una possible agressió sexual, per la qual cosa va ser traslladada al centre de salut de Cangas i després a l'Hospital Povisa de Vigo, on es va corroborar que tenia lesions compatibles amb una presumpta violació.

Violades per dos joves a Cangas

És per això que la seva família va presentar una denúncia per aquests fets i des de la Guàrdia Civil confirmen que una altra de les menors també ha formalitzat una denúncia. No obstant això, insisteixen que la "investigació està encara en fase inicial i és molt delicada".

Fins al moment, s'ha detingut dos joves majors d'edat de nacionalitat marroquina, a qui s'acusa de delictes d'agressió sexual a menors.

Fa menys d'una setmana un cas similar es va fer públic. Va tenir lloc a València, on la Policia Nacional va detenir dos joves, de 19 i 20 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'agressió sexual amb penetració.

Detinguts per violar una noia a València

Els fets, segons van poder saber els agents de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) de València, encarregats de la investigació, haurien passat la matinada del passat 3 de setembre, quan un dels presumptes autors, conegut de la víctima, li hauria proposat de quedar en un parc de València. Moments després, el sospitós li va oferir anar a casa d'un altre amic, en la que suposadament també estaven els pares.

Policia Nacional / Europa Press

Agents de la Policia Nacional / Europa Press

Però a la porta del domicili, la víctima es va adonar de l'engany perquè el pis estava a les fosques, però no va poder fugir, ja que els dos joves la van empènyer a l'interior d'una de les habitacions, on un d'ells li va tapar la boca perquè no cridés.

Enganyada, lligada de mans i violada

Després, els dos homes, d'origen espanyol i veneçolà, presumptament la van lligar de mans a l'esquena, la van estirar al llit de bocaterrosa i li van col·locar un coixí al cap a tall de mordassa. Una vegada immobilitzada, li van abaixar els pantalons i la van agredir sexualment.

En acabar, un d'ells la va amenaçar dient-li que havia gravat tot i que si denunciava els fets difondria les imatges en xarxes socials, segons fonts policials. Però ella va denunciar, podent detenir els presumptes autors un mes després.