Els Mossos d'Esquadra detenen un camioner de 39 anys al Baix Ebre quan circulava borratxo i de forma temerària per l'AP-7. Els agents van poder gravar en vídeo les ziga-zagues del vehicle, que va sortir de la via en diverses ocasions.

Un camioner borratxo surt de la via a l'Ampolla

Els fets van tenir lloc diumenge, 17 d'octubre, cap a dos quarts de sis de la tarda, quan diversos conductors que es trobaven a l'AP-7  van trucar al telèfon d’emergències 112 per informar que havien observat un camió articulat amb matrícula lituana que circulava de manera temerària per l'autopista en sentit nord.

Segons els denunciants, el vehicle anava fent ziga-zagues i presentava una conducció erràtica que posava en perill als altres usuaris de la via. Poc després, noves informacions apuntaven que el camió havia sortit de l’AP-7 a l’Ampolla i ara circulava per la carretera N-340 en sentit sud.

Els Mossos l'intenten aturar, però no fa cas

Diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra es van activar per trobar-lo i finalment un dels efectius va poder localitzar el camió mentre circulava per aquesta carretera nacional, en la qual envaïa el carril contrari, provocant que un turisme hagués de sortir de la via per no xocar amb ell. Així ho mostra el vídeo gravat des del vehicle policial a què ha tingut accés ElCaso.cat.

 

Els agents de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Terres de l’Ebre van iniciar llavors un seguiment del camió, fent senyals acústics i lluminosos per tal que s’aturés, però el conductor no feia cas a les indicacions.

Després d'una persecució, la policia catalana va poder aturar el vehicle a l’alçada de la població de l’Ampolla i en apropar-se al camioner, van observar que presentava símptomes clars de trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques.

Detingut per conduir borratxo i de forma temerària

Aquest fet es va confirmar amb el resultat de la prova d’alcoholèmia, que va ser d'1,09 mil·ligrams per litre, més de set vegades superior a la taxa permesa als conductors professionals.

Davant d'això, el conductor, de 39 anys, nacionalitat bielorussa i sense domicili conegut en territori català o l'Estat, va quedar detingut com a presumpte autor d'un delicte de conducció temerària, posant en perill concret a la resta d'usuaris i per conduir un vehicle de motor sota la influència de begudes alcohòliques.

L'arrestat va passar aquest dilluns, 18 d'octubre, a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Tortosa, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.