Els Mossos d’Esquadra han dut a terme durant el matí d’aquest dissabte una batuda policial en un local de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). El bar, situat al número 107 de la Carretera del Mig, i conegut com a Agapito, és una sala de ball d’ambient llatinoamericà, amb un aforament limitat a 50 persones. Les constants queixes dels veïns, però, que detallaven aldarulls, grans aglomeracions de gent i sospites de tràfic de drogues, han motivat el registre d’aquest establiment, que s’ha saldat amb vuit detencions per tinença de drogues i dos per possessió d’armes il·legals, a més d’identificar 90 persones més.

Triplicaven l’aforament permès

Al moment de realitzar l’entrada, els agents es van trobar amb una sala abarrotada de gent. Els propietaris, fent cas omís a la limitació d’aforament, que respon a les dimensions del local, no posaven cap control a l’hora de deixar accedir als clients. El resultat ha estat una aglomeració de 150 persones, xifra que triplica l’aforament que tenen permès per llei. L’escorcoll dels clients ha acabat amb diverses armes requisades, tant blanques com de foc, i amb els gossos antidrogues detectant paperines de cocaïna que alguns dels presents intentaven amagar.

I les irregularitats no acaben aquí. Després d’inspeccionar el bar Agapito, oficialment Sala Rociera La Herradura, els agents han pogut comprovar que tampoc comptava amb els rètols d’identificació obligatoris, com ara la prohibició d’entrada a menors de 16 anys i la venda de begudes alcohòliques a menors de 18, i que, malgrat tenir llicència de bar, el local funcionava com a “After Hour”, i molts clients acudien per a fumar shisha, una pràctica per a la qual els propietaris tampoc tenien els permisos en ordre.

WhatsApp Image 2023 04 29 at 12.34.51
El local triplicava l'aforament permès, i mancava dels permisos necessaris | Mossos d'Esquadra. 

Els veïns es van queixar en diverses ocasions

Durant les últimes setmanes,els Mossos d'Esquadra han estat rebent diverses queixes per part dels veïns de la zona a causa de l'escàndol que armaven els clients a altes hores de la nit i que molts cops s'allargava fins a la matinada. També hi havia sospites de tràfic i consum de drogues a l'interior del local, i totes aquestes denúncies van motivar als Mossos a posar en marxa un dispositiu de vigilància d'aquest "after" il·legal que ha acabat amb la batuda del local a primera hora del matí d'aquest dissabte.