Les platges catalanes van registrar el passat dijous, 18 d'agost, un dia negreDos homes van morir ofegats a la platja dels Capellans, a Salou (Tarragonès), mentre que el fill d'un d'ells, un adolescent de quinze anys, es trobava ingressat en estat crític a l’hospital Joan XXIII. El matí d'aquest divendres, s'ha confirmat que el jove, fill d'una de les víctimes mortals, ha mort durant la matinada. 

Els fets van ocórrer passats cinc minuts de dos quarts de quatre de la tarda, quan el telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís dels socorristes. El personal de rescat de la platja alertava d'un grup de banyistes que estava a la zona de les roques i que tenia problemes per sortir-ne, a causa del fort vent de mestral que va començar a bufar a la tarda. Els socorristes van rescatar els tres banyistes i van practicar les maniobres de reanimació a tots tres fins que van arribar les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Malauradament, només es va poder rescatar amb vida l'adolescent, tot i el seu delicat estat de salut. 

Els socorristes estaven canviant la bandera de la platja de groga a vermella quan han ocorregut els fets

Els tràgics fets van ocórrer a causa del fort vent de mestral que va començar a bufar a la Costa Daurada durant la tarda. El vent va fer que els socorristes de la platja dels Capellans es disposessin a canviar la bandera de la platja, que era groga i, per tant, indicava que el bany havia de ser amb prudència, per una vermella, que prohibia totalment banyar-se. Tanmateix, mentre el personal de rescat duia a terme aquesta tasca, els socorristes van adonar-se de la presència dels tres homes, que estaven dins l'aigua, prop de la zona de les roques, i que semblava que tenien problemes. Els socorristes van alertar a les 15:35 de la tarda el telèfon d'emergències 112 perquè enviés fins a la platja dels Capellans ambulàncies, i mentre aquestes arribaven, van rescatar els banyistes, que estaven inconscients. Van practicar als tres homes les maniobres de reanimació cardiopulmonars pertinents fins que el dispositiu sanitari del SEM va arribar. Malauradament, i malgrat que els sanitaris del SEM també van tractar de reanimar les víctimes, dues d'elles van acabar morint. La tercera ha mort hores després a l'hospital Joan XXIII. 

El jove, que estava crític i finalment ha mort, era el fill d'una de les víctimes mortals 

El jove adolescent que va ingressar en estat crític a l'hospital Joan XXIII era el fill d'un dels homes morts a la mateixa platja. Les dues persones que la tarda d'ahir van morir a la platja dels Capellans eren dos homes, un de 60 anys, i un altre de 46, que era el pare de la víctima. 

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'esclarir les circumstàncies d'aquests tràgics fets. Amb les morts dels dos homes, les víctimes mortals per ofegament a les platges catalanes ascendeixen fins a una vintena

El SEM va desplegar un ampli dispositiu a la platja dels Capellans

El Sistema d'Emergències Mèdiques va mobilitzar un ampli dispositiu per tal de rescatar i atendre els banyistes. El dispositiu estava format per sis unitats terrestres, un vehicle de comandament i un helicòpter medicalitzat. A la vegada, també va activar-se l'equip de psicòlegs. Fins a la platja van desplaçar-se també diverses patrulles de la Policia Local, que van desallotjar-la per tal que l'helicòpter pogués aterrar sense causar cap risc.