Dues persones van morir aquest dimarts mentre es banyaven en platges catalanes. La primera víctima, un home de 70 anys i de nacionalitat francesa, es va ofegar a la platja de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). La segona víctima, un home de 79 anys i de nacionalitat espanyola, a la platja de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Comptabilitzant aquestes dues morts, ja són 16 les persones que han mort ofegades a les platges catalanes aquest estiu.

Mor en una platja sense vigilància

L'home francès estava banyant-se a una petita cala al costat de la platja de l'Estany Podrit a l'Ametlla de Mar. El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l'avís prop de les cinc de la tarda, quan un testimoni va informar que van treure fora de l'aigua un home que estava surant. Fins al lloc dels fets es van mobilitzar dues unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat i es van realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar corresponents, però malauradament l'home va acabar morint. Cal esmentar que la platja no disposava de serveis de socorrisme, per aquest motiu van ser els usuaris de la platja els qui haver de treure la víctima de l'aigua.

Bandera verda i cap mena de perill

La segona víctima per ofegament a Catalunya d'aquest dimarts estava passant un dia de platja a l'Arenal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. El telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís poc abans de les set de la tarda. En aquest cas, la platja sí que disposava de servei de vigilància. Un usuari va avisar el socorrista, que va treure l'home de l'aigua cap a la sorra i va iniciar les maniobres de reanimació. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar dues unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques, que van continuar les maniobres de reanimació a l'home, però sense èxit. També la Guàrdia Civil hi va enviar una patrulla i ja s'ha fet càrrec de les diligències. La platja de l’Arenal és una platja vigilada i en el moment del succés hi onejava la bandera verda, com a indicació de les bones condicions per al bany.

Una altra víctima d'ofegament a Catalunya

A banda d'aquestes dues víctimes en menys de 24 hores, el passat diumenge un home de 59 anys també va morir ofegat a la platja de l'Estartit, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Segons va informar Protecció Civil, un testimoni va alertar que havia tret de l'aigua una persona que estava surant a prop de la zona de boies. El socorrista el va intentar reanimar fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb dues unitats, que van continuar les maniobres, però no el van poder salvar. A més del SEM, també es van traslladar fins al lloc de l'incident efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil, que actualment es fa càrrec de les diligències. En el moment de l'ofegament hi havia bandera verda. En només tres dies han mort tres persones ofegades en platges catalanes.