Les platges catalanes tornen a registrar un dia negre. Dos homes han mort ofegats a la platja dels Capellans, a Salou (Tarragonès), mentre que el fill d'un d'ells, un adolescent de quinze anys, es troba ingressat en estat crític a l’hospital Joan XXIII. Els fets han ocorregut passats cinc minuts de dos quarts de quatre de la tarda, quan el telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís dels socorristes. El personal de rescat de la platja alertava d'un grup de banyistes que estava a la zona de les roques i que tenia problemes per sortir-ne, a causa del fort vent de mestral que ha començat a bufar a la tarda. Els socorristes han rescatat els tres banyistes i han practicat les maniobres de reanimació a tots tres fins que han arribat les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Malauradament, només s'ha pogut rescatar amb vida l'adolescent, tot i el seu delicat estat de salut. 

Els socorristes estaven canviant la bandera de la platja de groga a vermella quan han ocorregut els fets

Els tràgics fets han ocorregut a causa del fort vent de mestral que ha començat a bufar a la Costa Daurada durant la tarda. El vent ha fet que els socorristes de la platja dels Capellans es disposessin a canviar la bandera de la platja, que era groga i, per tant, indicava que el bany havia de ser amb prudència, per una vermella, que prohibia totalment banyar-se. Tanmateix, mentre el personal de rescat duia a terme aquesta tasca, els socorristes s'han adonat de la presència dels tres homes, que estaven dins l'aigua, prop de la zona de les roques, i que semblava que tenien problemes. Els socorristes han alertat a les 15:35 de la tarda el telèfon d'emergències 112 perquè enviés fins a la platja dels Capellans ambulàncies, i mentre aquestes arribaven, han rescatat els banyistes, que estaven inconscients. Han practicat als tres homes les maniobres de reanimació cardiopulmonars pertinents fins que el dispositiu sanitari del SEM ha arribat. Malauradament, i malgrat que els sanitaris del SEM també han tractat de reanimar les víctimes, dues d'elles han acabat morint. 

El SEM ha desplegat un ampli dispositiu a la platja dels Capellans

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha mobilitzat un ampli dispositiu per tal de rescatar i atendre els banyistes. El dispositiu estava format per sis unitats terrestres, un vehicle de comandament i un helicòpter medicalitzat. A la vegada, també s'ha activat l'equip de psicòlegs. Fins a la platja s'han desplaçat també diverses patrulles de la Policia Local, que l'han desallotjada per tal que l'helicòpter pogués aterrar sense causar cap risc. 

El jove crític és el fill d'una de les víctimes mortals 

Les víctimes mortals són dos homes romanesos de 60 i 46 anys, dels quals es desconeix el vincle o relació que els unia. El jove adolescent que es troba en estat crític és el fill d'un dels homes morts, el de 46 anys. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per tal d'esclarir les circumstàncies d'aquests tràgics fets. Amb les morts dels dos homes, les víctimes mortals per ofegament a les platges catalanes ascendeixen fins a 19, gairebé una vintena