Les presons de Catalunya són un descontrol. Aquest cap de setmana, a més de la mort d’un intern a Brians 1, suposadament assassinat pel seu company de cel·la, Abdelselam Brada, també s’ha registrat una agressió greu al Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, aquest diumenge a primera hora un dels interns, que anava sota els efectes de les drogues, ha atacat dos funcionaris, deixant-los ferits greus.

La funcionària que estava al comandament de la unitat ha rebut una mossegada a la mà. Un dels altres funcionaris ha rebut un fort cop de puny a la cara i també presenta lesions per contusions per tot el cos. Finalment, l’agressor, un jove de nacionalitat marroquina, va poder ser immobilitzat per altres funcionaris i apartat. 

Sota els efectes de la barreja de drogues

Segons ha pogut saber aquest mitjà, el jove havia barrejat pastilles i haixix, quedant gairebé fora de si. S’ha obert una investigació per aclarir els fets i s’ha remès l'incident al jutjat de guàrdia de Granollers.

Durant la nit, també a la presó de joves de la Roca, els funcionaris van haver d’intervenir amb una baralla en una cel·la propera a la de l'intern violent, també per un conflicte per les drogues que hi ha a l’interior d’aquest centre penitenciari on hi ha els arrestats i condemnats més joves del sistema penitenciari català. En aquesta presó del Vallès hi ha, entre d’altres, Roger López, el pistoler de Canovelles, o els joves que, ara farà un any, van, suposadament, matar un turista fent-lo caure d’un pont de la ronda Litoral de Barcelona mentre l’intentaven assaltar per robar-li. 

Tensió al CP de Joves

La inseguretat que es viu a l’interior d’aquesta presó, i no només els darrers dies, ha posat en peu de guerra els funcionaris, que, segons ha pogut saber ElCaso.cat, plantegen aturades de protesta per demanar a la direcció del centre i també al departament de Justícia millores que evitin o puguin contenir aquesta hostilitat contra els funcionaris.