El passat 8 d'abril Roger L. S., el pistoler de Canovelles, va assassinar a trets un treballador de 50 anys del Club de Tir de Granollers, disparant-li cinc cops a l'esquena. Després del crim, aquest noi de 19 anys va sortir corrent cap a la carretera on, fent escarafalls i gesticulant com un boig, va aconseguir que un matrimoni d'octogenaris s'aturés per a recollir-lo. Eren passades les vuit del vespre, i el jove va pujar ràpidament a la part posterior del cotxe, sense pràcticament donar-li temps a la parella a assimilar el que estava succeint. 

En aquell moment començava una odissea de 10 minuts, el que van trigar aproximadament a arribar a la bifurcació de la carretera de Caldes que marca l'entrada a Granollers. Roger L.S. volia que el matrimoni el portés fins a Barcelona, però l'home al volant es va negar. "Com pretenia que anés a Barcelona? Tinc el cotxe antic i ja no puc entrar a l'àrea metropolitana que em poden multar", ha explicat aquest home en entrevista a la periodista Marta Català, publicada a El Periódico. La contundent negativa del matrimoni, que ni s'imaginava amb quina classe de delinqüent s'havien topat, va ser suficient perquè el pistoler de Canovelles acceptés una carrera més curta del que tenia planejat. 

La pistola no els va acovardir 

El jove, visiblement alterat, va apuntar la dona amb la pistola amb la qual acabava de matar una persona, només minuts abans. "Vaig posar-me a plorar moltíssim, perquè estava morta de por i perquè notava que em pressionava el cap amb l'arma". No obstant això, quan Roger L.S. li va etzibar que callés o en cas contrari la feia baixar del vehicle, aquesta senyora de 80 anys es va posar ferma: "Ni parlar-ne. Tu que et penses? Jo sense el meu marit no em moc d'aquí". En total, entre el viatge i el temps que van passar parlant quan va pujar al cotxe, la parella va passar prop de 25 minuts en companyia del pistoler, minuts que se'ls van fer interminables. 

Quan van arribar a l'altura de Granollers, l'home va aturar el cotxe i va fer baixar el criminal. "Gràcies, ara ja em poden denunciar", han explicat que els va dir aquest individu. Com se'ls havia fet tard, van decidir que no els pagava la pena el viatge a comissaria. A més, la dona tenia una mica de taquicàrdia per l'ensurt, així que van passar per un centre de salut abans de marxar cap a casa, en un municipi proper. Malgrat el renou mediàtic que va provocar l'assassinat i posterior fugida de Roger L.S., el matrimoni no va assabentar-se de res fins a l'endemà, quan van engegar la tele durant el matí i van trobar-se cara a cara amb el jove que s'havia ficat al seu cotxe, buscat per homicidi

Això va fer que es decidissin, finalment, a interposar la denúncia davant els Mossos d'Esquadra. Sense preveure-ho, van contribuir de gran manera a la investigació que s'estava duent a terme en aquells moments, ja que la policia catalana no s'explicava com havia arribat Roger L.S. del club de tir a Barcelona en temps rècord. Els faltava l'última peça del trencaclosques, i aquest matrimoni els hi va proporcionar. Poques hores més tard, el detenien a Múrcia, on pretenia agafar un tren per continuar amb la seva fugida. 

Més de 12 hores fugit

Després que el deixessin a Granollers, Roger L.S. va buscar-se la vida per aconseguir arribar a Barcelona. Cap a les nou de la nit va obligar una dona a portar-lo en cotxe fins a la capital catalana, on va baixar a la Ronda de Dalt. Aquesta dona sí que va avisar als Mossos, però, tot i pentinar tota la zona de Pedralbes, no van poder evitar que pugés a un tercer cotxe, amb dues dones a les quals va amenaçar amb la pistola i va aconseguir obligar que el portessin fins a Múrcia. L'endemà, al voltant de les vuit del matí, després de més de 12 hores i més de 600 quilòmetres recorreguts en un desesperat intent per escapar, va ser enxampat per la Policia Nacional a l'estació de tren de Múrcia del Carmen. D'aquesta manera, l'exmilitar de 19 anys va acabar entre reixes, acusat dels delictes d'homicidi, detenció il·legal, tinença il·lícita d'armes i resistència i atemptat contra l'autoritat