Una negligència mèdica ha acabat de forma mortal a Veneçuela. Un home de 59 anys era operat d'una malaltia anomenada diverticulitis inflamatòria i dies després començava a trobar-se malament i a tenir problemes en respirar, en menjar i en anar al bany, però quan van descobrir el problema ja era massa tard. Els cirurgians que l'havien intervingut havien deixat unes tisores a l'interior de l'estómac i ho van intentar arreglar amb una nova operació que no va aconseguir salvar-li la vida.

Li deixen unes tisores a l'estómac durant una operació

Així ho ha detallat el mitjà Noticia al Día la filla de la víctima, Isamar Chávez, que ha explicat que l'operació que li va costar la vida va anar suposadament bé: "No va necessitar intubació, ni unitat de cures intensives, sinó que una vegada operat el van passar a l'habitació". Tanmateix, després de diverses hores en planta, el seu pare, Iván Chávez, de 59 anys, va començar a notar forts dolors i notava com li faltava l'aire quan menjava, a més de molèsties en anar al lavabo.

Cirurgia / Pixabay

Una negligència en una cirurgia ha posat fi a la vida d'un home / Pixabay

Els metges, davant d'aquests dolors, van procedir a fer-li diverses rentades d'estómac, però no van percebre la brutal negligència que li va costar la vida a l'home. Finalment, després de diversos dies, li van fer una radiografia i van veure que tenia unes tisores dins de l'estómac, que s'havien quedat allà després de la intervenció per tractar la diverticulitis inflamatòria que patia. Aquesta malaltia afecta uns petits sacs que es formen al còlon i genera obstrucció intestinal o forats que connecten amb altres òrgans i zones com la bufeta o altres intestins.

Una negligència mèdica acaba de forma fatal

En adonar-se del problema, l'equip mèdic va decidir operar de nou l'Iván per extreure-li les tisores, quedant satisfets amb l'operació. Tanmateix, cinc dies més tard, la víctima moria a causa de la primera negligència, que ara la seva família ha denunciat. Segons el relat dels seus éssers estimats, asseguren que estaven en contra de la segona operació, i reclamen que no es van preparar adequadament, tenint en compte que era "un pacient renal de molt risc".

Recentment, un altre cas negligent es feia públic després de la denúncia d'una jove, que es va sotmetre a un tractament estètic després de l'embaràs, amb la intenció de recuperar la seva figura i tenir el ventre pla després de tenir un dels seus fills. Emma Bestall, una mare anglesa de 34 anys, feia públic el seu cas per advertir altres persones sobre els riscos d'aquest tipus d'operacions, que ella va realitzar en un país de l'est d'Europa i que li va deixar un forat a la panxa.

Mare cirurgia estètica / cedida

Emma Bestall adverteix sobre els riscos de les operacions estètiques / Cedida

Ella mateixa relatava: "tan aviat com em vaig despertar, no podia creure el que m'havia fet. Em feia tant mal que no podia caminar ni anar al bany. Vaig despertar en agonia i vaig plorar fins que em van donar morfina". A més, admetia que no es va atrevir a mirar-se l'abdomen en una setmana i mitja, ni tan sols quan li feien les cures, perquè "no ho podia suportar". Poc després de rebre l'alta a la clínica, Bestall va tornar al Regne Unit, però deu dies més tard es va adonar que alguna cosa no anava bé. Malgrat curar la ferida segons les instruccions, va començar a notar que s'infectava, traspassant els embenats, per la qual cosa va haver d'anar directament a urgències, des d'on va ser traslladada a l'hospital de la ciutat de Nottingham. Allà, els metges van haver d'obrir-li tant la panxa que van necessitar pell de la cuixa per cobrir el forat.