La Sara era una dona de 39 anys que va morir per culpa d'una cirurgia estètica que es va complicar. Va estar un mes ingressada a l'UCI lluitant entre la vida i la mort i, finalment, va acabar morint. El doctor que la va operar està sent investigat per homicidi imprudent i ara han sortit a la llum els missatges que va enviar l'Alejandra, una dona que va estar al quiròfan el dia de l'operació. Les notes de veu que va enviar són clau per saber què va fallar i com va morir aquesta veïna d'Alcantarilla (Múrcia).

Els fets van passar el 2 de desembre del 2021 quan la Sara es va operar a la clínica d'un amic seu. Es va fer una lipoescultura, que és una cirurgia que consisteix a extreure el greix de la zona abdominal. Es tracta d'una operació senzilla, però en aquest cas es va complicar i, després d'hores al quiròfan, la Sara va ingressar a l'UCI: tenia els òrgans vitals perforats i havia perdut molta sang.

L'Alejandra va estudiar un grau d'auxiliar d'infermeria i, posteriorment, va començar a treballar com a cambrera. Després d'un temps, volia tornar al món de la salut i va acudir a la clínica de l'operació com a aprenent d'instrumentista, que és la persona encarregada de garantir la higiene i la seguretat dels elements i eines del quiròfan.

L'Alejandra, en un primer moment, va assegurar que no va veure res i que no va intervenir en l'operació, que es va quedar en un racó del quiròfan i que ni tan sols va veure les cànules que es van fer servir, explica El Español. No obstant això, han sortit a la llum uns WhatsApps que va enviar a una companya on diu tot el contrari. 

"Jo vaig estar a la intervenció, però no vaig treballar, vaig estar veient-ho. La intervenció va sortir molt bé"

"La veritat, nena, és que estic malament. Ara ja em toca treballar, em preguntarà bastant gent i no em ve de gust parlar del tema perquè hem passat uns dies molt malament. Jo m'estic formant com a instrumentista per treballar amb el Javier. Jo vaig estar a la intervenció, però no vaig treballar, vaig estar veient-ho. La intervenció va sortir molt bé. La 'lipo' va quedar 'exagerada', però, es veu que la Sara, en tenir dues parts, una abdominoplàstia, i crec que una 'lipo' anterior, la paret abdominal estava danyada i hi ha vegades que quan et sotmets a tantes coses es fan petites esquerdes a la paret abdominal, i llavors, potser, la cànula es va colar i va colpejar alguns òrgans".

Sara / Facebook

La Sara Gómez va morir per culpa d'una lipoescultura fa quatre mesos. S'han filtrat els àudios que va enviar una aprenent d'instrumentista que seran clau per saber què va passar / Facebook

"El que passa és que jo això no ho puc parlar, al final, és cosa de metges i tal. Passa una de cada mil vegades o de cent, o jo què sé, i va tenir la desgràcia que va ser la Sara. A més, és una persona que el Javi coneix, li té molta estima, tenen molts amics en comú, i per desgràcia li ha tocat a ella. Sembla que està estable, està responent, ahir vam estar una altra vegada a l'UCI. Ell va pujar a veure-la, estem, constantment parlant amb els metges, es recuperarà i res, el primer és que es recuperi, i ja després, el pla estètic ja és una segona part. Res tia: Què et diré? Estic feta una merda i ell pitjor encara".

El metge que la va operar està acusat d'homicidi imprudent

Caldrà esperar que se celebri el judici per saber quin és el rol que va tenir la Sara i si, finalment, el metge que la va operar acaba sent condemnat per homicidi imprudent. La investigació continua oberta per buscar més proves i esbrinar què va passar al quiròfan.