Han saltat totes les alarmes entre el personal de l'Hospital Universitari de Lleó quan una dona ha intentat emportar-se la seva bebè de 20 dies que estava ingressada en estat greu i necessitava assistència mèdica continuada. Els agents de la Comissaria Provincial de Lleó han detingut la mare i la petita ha estat retornada a la unitat de pediatria.

La mare era conscient de l’estat de la bebè

Segons han informat EFE fonts policials, la dona era plenament conscient de l'estat en el qual es trobava la seva filla, però va fer cas omís de les indicacions dels metges que asseguraven que era crucial que el nadó continués ingressat, ja que presentava un quadro greu d'insuficiència respiratòria. La dona es va negar que la seva filla continués a l'hospital i va expressar el seu desig d'emportar-se-la a casa, a la qual cosa el personal de l'hospital es va oposar.

En un moment determinat i aprofitant que s’havia quedat a soles amb la petita a l’habitació, la va agafar i va intentar marxar del centre. Els metges es van adonar ràpidament de la situació i van trucar immediatament la policia. Després d’una breu recerca les van trobar a un dels passadissos de l’hospital. La mare, veient que sense l’oxigen que li subministraven la seva filla s’ofegava, va decidir tornar-la a l’habitació. Els agents van haver de calmar la dona i van posar la bebè a càrrec dels metges per continuar amb el tractament d’oxigen.

La policia va posar els fets en coneixement de la Gerència Territorial de Serveis Socials. La dona va ser detinguda i interrogada a comissaria abans de passar a disposició del Jutjat de Guàrdia en funcions de Lleó. Per la seva banda, la petita continua ingressada en la unitat de pediatria i segons els metges evoluciona favorablement. En aquest cas, la ràpida actuació de la policia i la seva coordinació amb el personal sanitari van ser decisius per garantir la supervivència de la menor.