Els Mossos d’Esquadra han trobat aquest dissabte a Barcelona un nadó de set mesos que els seus pares s’havien endut sense permís de l’Hospital Universitari de Saint-Étienne, França. Els treballadors de l’hospital van alertar a la policia francesa el passat divendres després de descobrir que la petita havia desaparegut de la incubadora on havia d’estar ingressada i de no trobar els pares.

La Policia Nacional Francesa havia emès una ordre europea de detenció contra els pares de la bebè, ja que es temia per la seva vida per haver nascut prematurament i necessitar cures especials. Els Mossos l'han trobat juntament amb la seva mare per la Ronda Sant Pau al barri de Sant Antoni de la capital catalana. Segons avança la periodista Anna Punsí, sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han traslladat a la petita a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Els pares havien perdut la custòdia

Segons informen els mitjans locals, la nena estava temporalment sota la custòdia de la Unitat de Benestar Infantil de França perquè s'havien detectat "deficiències educatives" a la seva família. Els pares, d'origen estranger, no estaven atenent les necessitats mèdiques de la nena, qui en el moment del segrest estava connectada a un respirador. La mare ha explicat als Mossos que es van endur a la seva filla per por que no se la tornessin i la donessin en adopció.

L’endemà de la desaparició de la nena un familiar de la parella va ser detingut i posat sota custòdia policial per a ser interrogat sobre el succeït. Malgrat la situació familiar complexa de la parella, el fiscal adjunt de Sant-Étienne, André Merla, ha explicat que no hi ha indicis de maltractament de la menor per part dels progenitors, però que aquests no estan qualificats per a cuidar d’un bebè prematur i per això se’ls havia tret la custòdia. De moment el nadó es troba novament hospitalitzat i estable. La mare està localitzada, tot i que no ha estat detinguda, però el pare es troba en parador desconegut i se'l continua buscant.