La Policia Nacional ha detingut a Manacor (Mallorca) una dona, de 34 anys i d’origen hondureny, per haver intentat assassinar els seus dos fills, un nen i una nena, de 4 i 14 anys, abans d’ingerir salfumant per posar fi a la seva vida. La mare hauria subministrat un potent fàrmac als fills amb la intenció de matar-los, per motius que els agents del Grup d’Homicidis de la Policia Nacional està investigant. A hores d’ara tots tres estan ingressats en estat greu a l’hospital de Son Espases de Palma, però el pronòstic dels metges és optimista i no temen per les seves vides.

Acusada de temptativa d'homicidi

Els fets han ocorregut la matinada d'aquest diumenge a l'interior del domicili familiar. Els serveis d'emergències van rebre un avís que alertava de problemes en una de les cases del municipi de Manacor. L'alerta va activar diverses patrulles de la Policia Nacional, així com ambulàncies del SAMU061 de Balears. En arribar al lloc dels fets, els agents van trobar-se la dona inconscient i amb signes d'haver consumit salfumant. A l'habitatge, però, també hi havia els dos menors, que presentaven símptomes d'haver ingerit alguna substància estupefaent. Tots tres van ser evacuats d'urgència i traslladats a l'hospital de Son Espases, a Palma, on a hores d'ara estan ingressats. 

En analitzar la sang dels dos nens, els metges van trobar rastres de benzodiazepines que, presumptament, els hauria subministrat la mare. Després que l'estat de la dona, qui s'havia intentat suïcidar enverinant-se, s'estabilitzés, els agents d'Homicidis van procedir amb la seva detenció, acusant-la d'una temptativa d'homicidi. Mentrestant, la policia ha obert una investigació per tractar d'aclarir els motius que han fet que aquesta dona volgués posar fi a la seva vida i a la dels seus dos fills.