Tercera mort a les carreteres comptabilitzada pel Servei Català de Trànsit (SCT) al país. La matinada d'aquest divendres, dia de Reis, una dona ha atropellat un home que es trobava enmig de la BV-6001 a l'altura de Malgrat de Mar (Maresme), segons ha pogut saber ElCaso.cat. El succés s'ha produït cap a dos quarts de set. Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís i s'han traslladat fins al lloc dels fets, per posteriorment fer-li les proves d'alcohol i drogues a la conductora, que ha donat negatiu i una taxa zero a les dues.

En aquests moments es desconeix perquè l'home passejava pel mig de la carretera. Podria ser un suïcidi voluntari o simplement que anés borratxo. El que està clar és que la dona anava amb les seves plenes facultats i se l'ha trobat de cop a la calçada. La conductora ha necessitat atenció mèdica després de l'incident, per patir un atac d'angoixa, i ha estat traslladada pel Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'hospital de Blanes (La Selva). La regió metropolitana de Girona dels Mossos d'Esquadra investiga els fets per esclarir perquè l'individu mort circulava pel bell mig de la BV-6001.

Tercera mort a les carreteres catalanes

En el que portem del 2023, Trànsit ha comptabilitzat dues morts a les carreteres catalanes. A més de la de l'home a Malgrat de Mar. Un en un accident a la C-37 a Valls (Alt Camp) i un altre que circulava amb una furgoneta i va patir un xoc frontal a l'N-340 a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). L'any passat, el 2022, van produir-se un total de 157 morts a les vies urbanes i interurbanes de Catalunya en 142 accidents, un 15% d'aquests a l'AP-7. A més va haver-hi 865 persones accidentades. Més de dos terços de les víctimes mortals van ser homes i un 43% dels morts han estat col·lectius vulnerables com motoristes, ciclistes i vianants. La franja més habitual de decessos va donar-se entre els 55 i 64 anys.