La Zuita és la dona de 40 anys que ha estat assassinada pel seu marit, de 52 anys, a la Vila Joiosa (Alacant): l'home s'ha suïcidat tirant-se per un pont.

L'assassí se suïcida tirant-se per un  pont

Els fets han passat aquest dilluns a Vila Joiosa, un municipi a prop d'Alacant. Tot ha començat quan, a les 10:30, el Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha rebut una alerta d'un possible suïcidi des del pont de la línia del Tram que travessa el riu Amadorio.

Immediatament, una unitat del SAMU s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i ha pogut comprovar que el cadàver era d'un home de 52 anys, casat i pare de tres fills, tots menors d'edat i que es trobaven a l'escola en el moment dels fets.

Els nens van trucar a la Policia preocupats a la sortida de l'escola

Després de la jornada escolar, els nens van trucar a la Guàrdia Civil per avisar-los que la seva mare no els havia anat a recollir com era habitual i, en aquest moment, als policies els van saltar totes les alarmes i van pensar en la hipòtesi que el pare dels nens s'havia suïcidat després de cometre un crim masclista, una hipòtesi que al cap de poc van acabar corroborant.

Troben el cadàver de Zuita Bouchira a l'interior del domicili

Per això mateix, es van desplaçar fins a casa del matrimoni i van començar a picar a la porta, però ningú obria. Finalment, van aconseguir entrar i al seu interior van veure el cadàver de la Zuita Bouchira, de 40 anys: havia estat degollada.

Guardia Civil / Wikipedia

Un home assassina la seva dona degollant-la i després se suïcida a la Vila Joiosa (Alacant) / Viquipèdia

Sense denúncies prèvies per maltractament

Bouchira i el seu marit eren del Marroc, però vivien a Vila Joiosa, segons informa Levante EMV. De moment, no ha transcendit la identitat del presumpte assassí, a qui no li constaven denúncies prèvies per maltractament.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Tot i que no descarten cap hipòtesi, tot apunta que l'home ha assassinat la seva dona i que posteriorment s'ha suïcidat, deixant desemparats els seus fills menors, dels quals s'han fet càrrec Serveis Socials.

Número gratuït d'assistència a víctimes de violència masclista

Aquest assassinat masclista ha causat gran commoció a la Vila Joiosa. Qualsevol dona que pateixi maltractament, pot demanar ajuda de manera completament gratuïta i confidencial trucant al 016, ja que no deixa rastre a la factura.

Un assassí en crida i cerca per un crim masclista a Sabadell

Malauradament, aquest no ha estat l'únic assassinat masclista en els darrers mesos i, de fet, a Catalunya, un home va assassinar la seva parella a Sabadell (Vallès Occidental) i els Mossos d'Esquadra han emès una ordre de crida i cerca, ja que després del crim, va fugir.

El presumpte autor dels fets es diu José Paulino i va ser vist per última vegada amb una maleta vermella de grans dimensions. Qualsevol persona que en tingui alguna pista, que es posi en contacte immediatament amb la Policia.