La vida de la Dolores Vázquez, condemnada injustament per l'assassinat de la Rocio Wanninkhof, ha fet un gir de 180 graus des que va sortir de la presó. Després de viure un temps a l'estranger, ha tornat a Espanya i actualment viu en un petit poble de Galícia.

Dolores. La verdad sobre el caso Wanninkhof

Torna a sortir a la llum el cas Wanninkhof-Carabantes més de 20 anys després gràcies a l'estrena del documental Dolores. La verdad sobre el caso Wanninkhof, que es va estrenar fa un mes a HBO i ahir diumenge a Telecinco, on s'explica detalladament com la Dolores Vázquez va ser condemnada injustament per l'assassinat de la Rocío Wanninkhof

Descobreixen que és innocent per l'assassinat de Sonia Carabantes

Va ser condemnada a 15 anys de presó i, després de passar 17 mesos en un centre penitenciari, van descobrir que era innocent i que l'assassí era Tony King, que també va matar a Sonia Carabantes: el seu ADN coincidia amb l'ADN trobat al cos de la Rocío quan van trobar el seu cadàver a Mijas (Málaga), on va desaparèixer i va ser trobada morta amb signes d'haver patit una mort violenta.

Caso Wanninkhof Carabantes / Archivo

Cas Wanninkhof Carabantes: la Dolores Vázquez trenca el seu silenci 20 anys després de ser condemnada injustament per l'assassinat d'una jove a Mijas (Màlaga) / Arxiu

El cas de la Dolores Vázquez és un dels errors judicials més grans de la història d'Espanya, ja que la van condemnar sense proves per un crim que mai havia comès. D’ençà de l'estrena de la docusèrie, són moltes les persones que es pregunten què se n'ha fet de la seva vida des que va sortir de presó.

La Dolores Vázquez és gallega, tot i que en el moment dels fets vivia a Andalusia, on es dedicava al turisme. Quan va sortir de la presó no podia fer vida normal, ja que tothom l'assenyalava pel carrer i, per aquest mateix motiu, va decidir marxar a viure una temporada a Londres.

Viu en un municipi a prop de Betanzos i no ha rebut cap indemnització

No obstant això, actualment viu a Betanzos, un municipi a prop de la Corunya on té una vida discreta en un petit apartament i amb pocs recursos econòmics, ja que per surrealista que sembli, tot i passar més d'un any a presó condemnada injustament, no ha rebut cap mena d'indemnització

"Ho vaig perdre tot, mai he tornat a ser la mateixa. Pensava que em moria, m'asfixiava, les hores no passaven"

"No ha tingut dret a la pensió, ja que no ha cotitzat els anys que hauria d'haver cotitzat. No sé si arriba als 400 euros", explica la periodista Toñi Moreno a La Voz de Galicia. "Ho vaig perdre tot, mai he tornat a ser la mateixa", explica la dona condemnada injustament en el documental, que ha corregut com la pólvora a tot arreu.

"Tot i que ja fa 20 anys, recordo aquell dia com un malson i em segueixen venint records a la ment en el meu dia a dia. La presó és com les pel·lícules i el que més em va impressionar va ser quan em van tancar la porta. Pensava que em moria, m'asfixiava, les hores no passaven", diu Vázquez en el documental.