HBO estrena Dolores, la verdad sobre el caso Wanninkhof un documental on Dolores Vázquez Mosquera, condemnada injustament per l'assassinat de Rocío Wanninkhof l'any 1999, que pròximament també es podrà veure a Telecinco, on explica detalladament la seva injusta condemna.

 "Fa 20 anys ho vaig perdre tot, mai tornaré a ser la mateixa", explica la dona, que va ingressar a presó sent completament innocent.

Assassinat de Rocío Wanninkhoh i condemna de Dolores Vázquez Mosquera

El cas Wanninkhoh tracta sobre un dels errors judicials més grans de la història d'Espanya. L'any 1999 van trobar morta a Rocío Wanninkhof, de 19 anys, a Mijas (Màlaga): havia estat assassinada. Arran dels fets, es va començar a crear un judici mediàtic: els mitjans de comunicació acusaven sense cap prova, més enllà d'estereotips homòfobs, a Dolores Vázquez Mosquera, una dona que va ser condemnada injustament i que va passar 17 mesos a presó. 

En un judici popular la van declarar culpable

No hi havia cap prova concloent que determinés la implicació de Dolores Vázquez a l'assassinat, però a causa de la presó mediàtica, en el judici popular la van declarar culpable: el seu rostre va sortir a totes les televisions espanyoles com a autora d'aquest macabre crim, tot i que ella no tenia cap relació amb el cas, uns fets que es van descobrir quan ja estava a presó.

El culpable del crim de Wanninkhof i Carabantes és Tony Alexander King, un assassí i violador en sèrie

No va ser fins a l'any 2003 quan van assassinar a Sonia Carabantes quan els investigadors van veure que l'ADN de l'assassí coincidia amb l'ADN trobat al cos de la Rocío. Així doncs, la investigació va fer un gir de 180 graus. Finalment, els policies van descobrir que la persona que es trobava darrere de tots dos assassinats era Tony Alexander King, un violador i assassí en sèrie.

Dolores Vázquez Mosquera / HBO

Dolores Vázquez Mosquera explica en un documental com va ser condemnada injustament per l'assassinat de Rocío Wanninkhof / HBO

Dolores, la verdad sobre el caso Wanninkhof

Dolores Vázquez ha decidit trencar el seu silenci després de més de 20 anys i, per fer-ho, ha estrenat el documental Dolores, la verdad sobre el caso Wanninkhof, on explica amb tota mena de detalls com la van condemnar de manera injusta i com ningú va respectar la seva presumpció d'innocència. De fet, segons s'explica a la docusèrie Caso Wanninkhof-Carabantes, tot i l'enorme negligència judicial, ningú la va indemnitzar pels fets.

"Tot i que ja fa 20 anys, recordo aquell dia com un malson i em segueixen venint records a la ment en el meu dia a dia"

"Tot i que ja fa 20 anys, recordo aquell dia com un malson i em segueixen venint records a la ment en el meu dia a dia. La presó és com les pel·lícules i el que més em va impressionar va ser quan em van tancar la porta. Pensava que em moria, m'asfixiava, les hores no passaven", diu Vázquez en el documental, que està disponible a HBO i que d’aquí a poc temps ho estarà també a Telecinco.