Surt a la llum una nova prova que podria ser determinant per esbrinar qui és l'autor del doble crim d'Almonte: es tracta d'una manta que no van analitzar en el moment de l'assassinat i que seria clau per saber qui va matar l'home i la seva filla en aquest municipi de Huelva.

Doble crim d'Almonte: assassinen un pare i la seva filla de 8 anys

Els fets es remunten al 27 d'abril del 2013 quan van assassinar a Miguel Ángel Domínguez i la seva filla Maria, una nena de 8 anys.

Investigaran l'ADN d'una manta que no es va investigar en el moment dels fets

La investigació continua oberta i els agents tenen fins al 29 de juliol de l'any que ve per esbrinar més detalls per esclarir els fets. De moment, s'estan centrant a investigar detalladament la manta amb la qual va ser tapat el cadàver de la nena, que tenia 104 punyalades. Es tracta d'un element que no van investigar al detall en el seu moment i que podria ser clau per resoldre el crim.

El crim de les 151 punyalades que va marcar Almonte

Els cadàvers van ser trobats a casa del Miguel i havien estat assassinats amb molta violència: en total, els seus cossos tenien en total 151 punyalades. En un principi, els agents pensaven que l'home havia assassinat la seva pròpia filla i que, posteriorment, s'havia suïcidat.

No obstant això, aquesta hipòtesi va durar ben poc, ja que després de les anàlisis forenses i de les investigacions policials, van descobrir que tots dos havien estat víctimes d'un assassinat per part d'una tercera persona.

Francisco Javier Medina, l'etern sospitós

Totes les investigacions apuntaven cap a Francisco Javier Medina, que era l'amant de Marianela Olmedo, mare de la Maria i dona del Miguel. Medina tenia un control absolut sobre la Marianela: li controlava la roba i tots els passos que donava. Olmedo va decidir separar-se del Miguel, ja que feia anys que estava amb el Javier d'amagat.

Per aquest mateix motiu, va decidir trencar amb el seu marit i anar a viure amb l'amant. El Javier, per poder seguir controlant a la Marianela, li va demanar que tallés completament el contacte amb el seu exmarit, però ella no ho va fer.

Troben ADN de Javier Medina a les tovalloles i menteix a les declaracions

Després d'un any d'investigacions, la Guàrdia Civil va trobar restes d'ADN del Javier a tres tovalloles a casa del Miguel, que era un s'havia produït el crim. El presumpte autor dels fets va entrar al domicili sense forçar la porta i va apunyalar l'home, que en aquell moment s'estava dutxant i, posteriorment, va assassinar la nena: en total, els va clavar 151 punyalades.

Francisco Javier Medina era d'Almonte i tenia accent d'aquest municipi i, segons els veïns, que van sentir crits i cops el dia del crim, l'home que estava a casa de les víctimes, tenia accent de la localitat. Per si no fos poc, Medina va mentir en les seves declaracions dient que en el moment dels fets estava a la feina, però era mentida.

El van absoldre per possible contaminació creuada a les proves d'ADN

L'home va estar ingressat a la presó de manera provisional com a presumpte autor dels fets fins que es va celebrar el judici popular, que tot i les proves presentades, el van absoldre per un informe que explicava que les restes d'ADN de Medina a les tovalloles podien ser per contaminació creuada, ja que com que tenia relacions sexuals amb la Marianela i aquesta havia fet servir les tovalloles amb anterioritat, era possible que aparegués l'ADN de l'home de manera indirecta.

El judici va ser "un autèntic despropòsit per l'alt nombre de proves amb un altíssim contingut incriminatori"

Així doncs, vuit anys després del crim, encara no s'ha resolt el doble crim d'Almonte i el seu assassí està en llibertat. La Guàrdia Civil està convençuda que Franscisco Javier Medina és l'autor dels fets. La sentència va ser ratificada pel Tribunal Suprem, tot i la petició de Fiscalia del Suprem va demanar que es repetís el judici, el qual van definir com un "autèntic despropòsit per l'alt nombre de proves amb un altíssim contingut incriminatori", explica Caso Abierto.